Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenDierenErop uit

Het Amsterdamse bos

Op een heerlijke herfstdag gingen Richard, ik en Nola samen met Marieke, William, Luna en Nylan naar het Amsterdamse bos. Heerlijk dagje wandelen, wandelen waarbij je ondertussen even kan stoppen voor een drankje, speeltuin of kinderboerderij. Er is van alles in dit grote bos.

11-15-activiteit-amsterdam-amsterdamse-bos-wandelen-winter-zomer-herfst-lente-boerderij-kinderboerderij-pannenkoeken-geitjes-flesje-melk-geven-kinderen-babyEr zijn verschillende grote en kleine Screenshot_2015-11-12-14-14-15parkeerplaatsen om het bos. Het hangt
er dus af van, waar je een parkeerplaatsje vindt, waar je het bos in loopt. Het was druk dus beide hebben we ergens anders geparkeerd. De Nieuwe Meerlaan is de weg die langs het Amsterdamse bos gaat. Aan deze zitten verschillende parkeerplaatsen, wij hebben geparkeerd op een hele grote waar je dus grote kans hebt op een plekje. Zie hier rechts op de foto waar dit is. Zoals je ziet is dit vlakbij de geitenboerderij Ridammerhoeve. Hier zijn we als eerste naar toe gegaan en hebben we met de andere afgesproken. De bordjes wijzen duidelijk de weg.

Bij de geitenboerderij zijn een heleboel geiten maar 11-15-activiteit-amsterdam-amsterdamse-bos-wandelen-winter-zomer-herfst-lente-boerderij-kinderboerderij-pannenkoeken-geitjes-flesje-melk-geven-kinderenook varkens, koeien en kippen. Als eerst gingen we de grote geiten aaien. Ze zijn heel lief en je kan ze wat hooi geven.

11-15-activiteit-amsterdam-amsterdamse-bos-wandelen-winter-zomer-herfst-lente-boerderij-kinderboerderij-pannenkoeken-geitjes-flesje-melk-geven-kinderen-jongenDe babygeitjes zitten in een apart hok. Daar kan iedereen de geitjes flesjes melk geven. Dit gingen Luna en Nylan doen, Nola mocht kijken ;-). Ze moesten goed op zoek naar een babygeitje die nog honger had en wel 2015-10-25 13.50.35wat van hun flesje lustte.

Ze geven de geitjes ook echt Nutrilon, grappig vond ik dat. Nola keek haar ogen uit. Van de dieren begreep ze nog niet echt zo veel, maar ze vindt het heerlijk om mensen om haar heen te hebben en buiten te zijn. Ze werd ook lekker vaak op getild en geknuffeld, dat vindt ze ook wel lekker al die aandacht ;-).

11-15-activiteit-amsterdam-amsterdamse-bos-wandelen-winter-zomer-herfst-lente-boerderij-kinderboerderij-pannenkoeken-geitjes-flesje-melk-geven-kinderen-speeltuinNaast de geitenboerderij heb je nog een super grote en leuke speeltuin. De kinderen vonden dit fantastisch.

Toen ze uitgespeeld waren liepen we om een groot grasveld heen. Ik ben weleens eerder met Richard naar het Amsterdamse bos geweest. Hij vindt het heel leuk om vliegtuigjes te kijken. Dat kan je dus heel makkelijk doen op dit grote grasveld. In de zomer leg je lekker je kleedje neer en ga je zittend of liggend vliegtuigjes kijken.

De oudere kinderen Nylan en Luna hadden ieder een fietsje 11-15-activiteit-amsterdam-amsterdamse-bos-wandelen-winter-zomer-herfst-lente-boerderij-kinderboerderij-pannenkoeken-geitjes-flesje-melk-geven-kinderen-samenbij zich. Dat is ook wel echt een aanrader want dan worden ze meestal minder snel moe.

We lopen vervolgens richting het Pannenkoekenboerderij. Tijdens de wandeling stoppen we nog een keer om op een terrasje wat te drinken. De kinderen hadden namelijk erge dorst. We waren vergeten wat mee te nemen. De tip is dan dus ook, neem wat te drinken mee! Van al dat lopen krijg je
wel dorst. We komen tijdens de wandeling ook langs nog
veel meer speeltuintjes, een doolhof en theater.

Aangekomen bij het pannenkoekenboerderij 11-15-activiteit-amsterdam-amsterdamse-bos-wandelen-winter-zomer-herfst-lente-boerderij-kinderboerderij-pannenkoeken-geitjes-flesje-melk-geven-kinderen-jongen-meerzichtMeerzicht is Nola in slaap gevallen. Wij eten met de oudere kinderen een lekkere pannenkoek. Het is echt zo een typisch pannenkoekenboerderij, heel gezellig en knus met houten tafels en houten stoelen. Je moet bij deze wel zelf je pannenkoek bestellen en ook ophalen. Dat lieten wij de mannen gewoon doen ;-). Je kan hier trouwens niet reserveren.

Screenshot_2015-11-12-14-15-18Terwijl we moesten wachten op de pannenkoeken ging Luna van zeven alleen buiten spelen in het speeltuintje die bij het pannenkoekenboerderij hoorde. Dat speeltuintje vond ze ook super leuk. Alles was deze dag eigenlijk wel leuk.

Om 18:00 uur waren we pas klaar met eten en toen was het super donker. Dat vond ik niet zo een pretje want we moesten nog best een stuk lopen. Ik ben dan ook best een schijtert wat dat betreft maar probeerde niks te laten merken aan de kinderen.

Maar we leven nog, haha. Thuis waren we lekker rozig. Heerlijk is dat na zo een wandeling. Nola kreeg thuis een lekker flesje en ging naar bed.

Een nadeel van het Amsterdamse bos is dat de verbinding met openbaar vervoer echt ruk is. Ik kan niet tijdens het werk met de kinderen naar dit bos. Je hebt echt een auto nodig. Maar goed dat houdt het weer extra leuk en speciaal voor in de weekenden. Een zondag is hier ook echt een dag voor.

-X-

Annelon

 

 


 

 

Leave a Response