Please assign a menu to the primary menu location under menu

Goede schoenen zijn erg belangrijk voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen. Om baby’s te leren lopen is het het beste om ze op blote voeten te laten lopen, maar buiten kan je soms niet anders. Blote voeten bij die kleintjes is het beste om de voeten te laten ontwikkelen. Ze kunnen ze zo bijvoorbeeld beter afwikkelen.

Wij hebben alle vier altijd een mix van dure en goedkopere schoenen. In de zomer hebben we vaak veel meer paar schoenen. We hebben gewone schoenen, sandalen (Richard niet) en slippers. Nola en Liam hebben dan daarnaast ook nog regenlaarzen.

Hieronder deel ik mijn ervaring met een aantal schoenmerken die Nola en Liam van baby af aan hebben gedragen.

Bunnies

Eerder heb ik al weleens geblogd over dit merk. Bij Nola en Liam staan de schoenen van Bunnies erg mooi en zijn ze van goede kwaliteit. Ze zitten vooral goed en ze lopen er goed op; dat is het belangrijkste. Ze gaan niet snel stuk en blijven lang mooi. Voor Liam heb ik dit jaar ook weer een leuk paar schoenen gekregen. Deze hieronder op de afbeelding heb ik voor hem gekozen. Simpel donkerblauw die overal mooi bij matchen en een mooie vorm hebben. Liam is er erg blij mee.

Braqeez

De schoenen van Braqeez zijn ook echt van goede kwaliteit. Deze zitten Nola ook goed en ze zijn van goede kwaliteit en mooi. Net als met de rest van de kledingkast heb ik ook een mix van dure en goedkopere schoentjes. Vaak 1 paar stevige van rond de 80 á 100 euro en de rest wat goedkoper. Voor Nola ben ik dit jaar gegaan voor witte stoere sneakers met zilveren streepjes. Nola is er erg blij mee! Ze kan ze zelf strikken en er zit gelukkig ook een rits aan de zijkant. Dat is iets wat ze op school erg fijn vinden ;-). Begrijp ik ook wel. Ik ben voor sneakers gegaan, omdat deze haar look met rokjes en jurkjes in de zomer wat stoerder maken. Wij zijn namelijk iets meer van stoer dan van de tuttige bloemetjes. Ook hier hebben we een mix van in de kast, maar de schoenen zijn altijd wel stoer en niet te tuttig.

Shoesme

Van dit merk hadden Nola en Liam schoentjes in de eerste jaren. Shoesme heeft goede schoenen voor de eerste stapjes. Veel schoenmerken hebben dit, maar ik vond die van Shoesme heel fijn, omdat ze schoentjes hebben met een hele flexibele zool. Zo konden ze goed leren lopen. Het lijkt er bijna op dat ze op hun blote voetjes lopen aangezien ze de voeten door deze zool goed af kunnen wikkelen. De andere merken vond ik ze zo strak zitten en sommige schoentjes van merken die niet helemaal gespecialiseerd zijn in schoenen zien er meer schattig uit dan dat ze goed zijn. Ik raad ze altijd bij elke vriendin aan.

Dit jaar hebben ze ook weer een leuke collectie. Veel schoentjes passen bij veel verschillende soorten kledingstijlen.

Deze, uit de collectie 2019, vind ik bijvoorbeeld leuk voor jongetjes:

En deze, uit de collectie 2019, voor meisjes:

Echt schoentjes die overal bij passen :-). Ze zijn rond de 65 euro. Dat vind ik niet veel in vergelijking met andere schoenmerken en voor zulke goede schoenen.

Havaianas

Elk jaar heb ik voor mezelf, Liam en Nola een paar Havaianas. Ze vinden ze erg lekker zitten en ze lopen er goed op. Sommige kindjes kunnen er niet tegen wanneer er iets tussen de teentjes zit, maar Nola en Liam dragen ze al vanaf heel jongs af aan. Nola doet ze zelfs aan naar school.

De Havaianas voor de kleintjes hebben aan de achterkant een elastiekje, zodat de slippers goed blijven zitten. Dat moet ook wel, want anders schoppen ze ze zo uit.

De Havaianas voor kinderen zijn verkrijgbaar met en zonder bandje en ze hebben de flip flops ook met cartoons erop. Nu ben ik niet echt van de cartoons, maar vinden Nola en Liam dat wel geweldig. Ze mogen van mij dan ook wel cartoons op pyjama’s. Op deze slippers vind ik dat ook niet een heel groot probleem; ze staan er namelijk toch met hun voetjes op ;-). De bandjes zijn neutraal van kleur of hebben een glittertje.

De flamingo’s zijn, net als vorig jaar, ook dit jaar weer helemaal in. Hieronder zie je de flip flops die een beetje lijken op sandalen, maar ik zou ze ook eerder slippers/flip flops noemen omdat ze van hetzelfde materiaal gemaakt zijn en ze ook nat mogen worden.

Ook deze hieronder zijn leuk. Die met de flamingo’s vind ik makkelijker te combineren met vanalles en die hieronder iets minder, omdat ik ze vrij tuttig vind… Maar wel super leuk en schattig! Wie weet als ze eenmaal aan zijn valt dat wel mee.

(Nep)leren sandalen van bijvoorbeeld Kipling, Birkenstock, Van Haren en Nelson

Elk jaar hebben Nola en Liam een paar (nep)leren sandalen. Dit jaar wil ik ze weer. Ze zien er leuk uit, passen overal bij en zitten erg goed. Nola en Liam lopen er goed op. Ze hadden vorig jaar donkerbruine en ik denk dat ik daar dit jaar ook weer voor ga. Liam had ze van de Van Haren en Nola van Nelson. Ik ga nog even rondkijken voor welk merk ik dit jaar ga, maar die van Nelson en Van Haren bevielen mij eigenlijk wel heel goed. Een vriendinnetje van mij ging voor Kipling en was daarover erg enthousiast. Voor mezelf kocht ik vroeger Birkenstocks; die vond ik ook erg fijn, maar ik weet niet hoe ze bij de kinderen zitten. Ik denk dat ze allemaal wel even goed zitten bij die kinderen. Ze zijn natuurlijk vrij basic en mij maakt het niet uit of het nep of echt leer is. Voor onze footprint op de aarde is natuurlijk nep beter ;-). 

Toms

Oke, ik ben achter de schoentjes van Toms gekomen. Ik dacht dat zij altijd alleen maar schoenen hadden voor volwassenen, maar nu zie ik ze ook voor kinderen. Voor mezelf vind ik ze ook leuk, maar die voor kinderen zijn ook zo schattig. Ze hebben schoenen voor kinderen van 0 jaar tot en met maar 38.

Voor jongens zijn deze er heel leuk uit:

Voor meisjes bijvoorbeeld deze:

Bij Nola op school moeten ze voor ze de klas in gaan hun schoenen uit doen en hun sloffen aan. Op sloffen lopen ze natuurlijk niet altijd heel lekker dus zouden de Toms een goede oplossing zijn. Ze lopen er op school toch wel 5 dagen op dus is goede schoeisel wel belangrijk.

Ja, wij hebben wel heel veel schoenen, maar er wordt dan ook veel op gelopen. Op de een meer dan op de ander. We hebben allemaal ook een echte schoenentik.

De stevige schoentjes gaan in eerste instantie aan, maar Nola loopt ook erg graag op haar sandalen en teenslippers. Ze kiest vaak voor sandalen wanneer ze buiten gaat spelen. De slippers en sandalen worden veel gebruikt tijdens de vakantie op de camping. Dan slijten ze ook echt. De regenlaarzen… tsjah die blijven ze fijn vinden. Ik denk doordat ze gewoon makkelijk aan gaan. Echt wanneer het een tijd lekker weer is in de zomer zet ik ze weg.

Dit is een overzicht van de schoenenmerken die ik ken en waar ik ervaring mee heb. Welke schoenmerken kennen jullie en vinden jullie fijn?

 

Leave a Response