Please assign a menu to the primary menu location under menu

bevallenZwanger

Bevallen in het Meander ziekenhuis in Amersfoort

Elke week komt er een artikel online op mijn blog over het bevallen in een bepaald ziekenhuis om zo alle aanstaande ouders te informeren over dat desbetreffende ziekenhuis. Vandaag verteld Renee over haar bevalling in Amersfoort in het Meander.

Ik ken Renée al heel lang, sinds de middelbare school. Dat is zo een negen jaar al zijn we elkaar tussentijds wel even uit het oog verloren. Nu vooral doordat wij beide een kleine hebben schept dat weer een band. Zij is bevallen van haar zoontje Julian in het Meander en vindt het leuk om daarover te vertellen en andere te informeren over het ziekenhuis.

 

Vrijdag 18 december om 13:00 hoopten wij onze laatste controle bij de verloskundige te hebben.

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-zwangerDe hele zwangerschap was moeiteloos verlopen en zo gingen wij ook de laatste controle tegemoet. Helaas was mijn bloeddruk zo ernstig hoog dat wij meteen door moesten naar het Meander Medisch Centrum.

Na heldere uitleg van onze verloskundige waar wij heen moesten werden wij meteen goed geholpen in het ziekenhuis zelf. Bloedafname ging erg snel en er zou spoed gezet worden achter het controleren hiervan. Wij werden alvast in een kamer neergezet en verder geholpen door een zeer kundige verpleegkundige die bij de eerste controles meteen aangaf dat zij dacht dat wij het ziekenhuis niet meer zouden verlaten zonder zoon. (ik was inmiddels in mijn 40e week zwangerschap) Ook kon zij mij erg veel informatie geven en antwoord op alle vragen die ik had.

Helaas was het zo druk op dat moment op de afdeling dat wij 8 uur hebben moeten wachtten totdat er daadwerkelijk een arts kwam kijken en beoordelen. Er is steeds wel steeds verpleging binnengelopen om te verontschuldigen hiervoor dus de communicatie hierover was goed.

uiteindelijk om 10 uur s’avonds werd ons verteld dat wij inderdaad het ziekenhuis niet meer zouden verlaten. Wij werden overgebracht naar een grotere kamer. Meander heeft alleen maar éénpersoonskamers waar de partner altijd mag blijven slapen. Er staat een bank die uitgeklapt kan worden tot bed. Ook zijn er geen bezoek uren waardoor er geregeld vrienden binnen kunnen lopen. Erg leuk!!

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-kamerDe volgende ochtend werd er vroeg een ballonnetje gezet om zo hopelijk de bevalling wat op gang te brengen. Deze werd helaas niet goed gezet, de ochtend daarop werd er nogmaals een gezet. deze keer wel goed en de ochtend daarop konden we eindelijk beginnen!!

We werden naar een enorme bevallingskamer gebracht. Je zou hier letterlijk heel je familie kwijt kunnen. Uiteraard met een mooie ruime badkamer waar je ondanks al je infuus palen heerlijk kan douchen.

Het meander heeft geen couveuse afdeling, ze zijn ervan overtuigd dat het gezin bij elkaar op de kamer moet kunnen zijn. Er is dus een hele grote hoek met alle mogelijke apparaten voor je kleintje, best gek om te zien als je nog moet gaan bevallen. De sfeer is contant heel relax onder het personeel waardoor je zelf ook steeds relax bent.

Door het verhaal van Annelon wist ik dat ik op tijd moest vragen voor de ruggenprik, dus dit heb ik gedaan. Na een uur of 3. En inderdaad het was nog even een uurtje wachten totdat ze konden komen. De eerste heeft bij mij niet goed geholpen. Er was maar 1 helft verdoofd van mijn lichaam. De tweede werd beter gezet maar ook deze hielp maar 20 minuten (wel even tijd voor een powernap gehad)

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-Helaas werd het na 10 uur weeën duidelijk dat ik niet verder dan 5 cm zou komen. Inmiddels was het zo druk op de afdeling dat er werd gezegd dat ik het toch nog 2 uur moest proberen. Dat was enorm balen op dat moment, maar er was gewoon echt niemand die mij op dat moment kon helpen. Er was wel fantastische verpleging die constant naast mijn bed heeft gezeten omdat ik het zo zwaar had en heerlijk met me mee heeft gepuft.

Deze verpleegkundige heeft ons ook alles uitgelegd over de keizersnee die plaats zou gaan vinden. En is er de hele voorbereiding, operatie, en checks van de net geboren man bij gebleven. Echt SUPER!

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-laten-zienDe operatie zelf was zelfs gezellig, de artsen waren enorm vriendelijk met een grapje hier en daar. Wel was ik blij dat mijn man er gewoon bij kon zijn. Ik kon zelf mee kijken door een doorzichtig stuk toen hij echt “ geboren werd” hier kan je voor kiezen, maar de verpleegkundige had aangegeven dat dit belangrijk was voor de band met je kind. Daarna houden ze je baby even voor het doorzichtige plastic zodat je hem echt goed kan zien. Heel bijzonder moment!

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-papaOmdat je een keizersnee hebt word je kind niet op je borst gelegd, dit is best zwaar. Je baby wordt meegenomen naar een kamer ernaast en gecontroleerd door de kinderarts.

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-mamaNa 1,5 uur mocht ik pas mijn zoon vasthouden, maar gelukkig werd er meteen aangegeven bij de uitleg dat mijn man geen moment bij hem weg hoefde nadat hij geboren was. Dat was wel heel fijn om te horen.

Wij hebben er nog 1 nacht geslapen en waren en toen zo klaar mee dat we na overleg met alle artsen naar huis mochten.

Waarom Meander Medisch Centrum?

  • Fantastisch personeel
  • Alles is nog nieuw en netjes
  • Grote kamers
  • Super begeleiding (eerste keer borstvoeding, fysiotherapeut die uitleg komt geven na de keizersnee, eerste keer kolven, alle artsen die nog even komen kijken hoe het met je gaat)
  • Goed eten (ontbijten kosteloos van partner als hij is blijven slapen)

Minpuntjes:

  • Enorm duur parkeren

3-16-bevallen-verhaal-informatie-amersfoort-meander-ziekenhuis-keizersnede-keizersnee-nanny-moeder-amsterdam-blog-julianHet is echt een top ziekenhuis met prachtige kamers, onwijs goede verpleging en super artsen. Volgende keer weer :P

 

Ik heb Julian al vaak mogen bewonderen en het is echt een lieverd en een makkelijke baby. Renée haar bevalling leek wel een beetje op die van mij alleen was zij veel relaxter leek wel. Terwijl zij aan het bevallen was, was ze met mij aan het appen en dat was serieus net voordat hij geboren was. Haha was ik er een beetje bij. Ja heel heftig dat je niet bij je kindje bent het eerste 1,5 uur.

-X-

Annelon & Renée

 

 

 

 

 

Leave a Response