Please assign a menu to the primary menu location under menu

ZwangerZwangerschapZwangerschapsmaanden

Zwangerschap: 3 maanden zwanger

10-07-2016

Ik ben 12 weken zwanger en ben erg blij. Er valt een hele last van mijn schouders. Eindelijk heb ik die magische eerste grens bereikt, het eerste trimester is voorbij. Ik vind dat een heerlijk gevoel.

Misselijkheid
Ik ben deze maand nog erg misselijk maar de Emasafené helpt. De misselijkheid wordt wat dragelijker, het is wat minder hevig en ik heb geen kotsneigingen. Ik kan nu dus gewoon blijven werken. Wel ben ik echt kapot als ik ‘s avonds thuis kom. Ik sliep elke avond sowieso voor 21:00 uur. Ik merk dat  het de laatste week (week 12) minder is geworden. Ik slik nu niet meer dagelijks de Emasafené maar alleen wanneer ik mij niet lekker voel terwijl ik nog een hele dag voor de boeg heb.

Gerust gesteld
Omdat ik de kleine met 8 weken al gezien heb ben ik wat geruster maar toch verlang ik naar de 12 weken echo. Na de 12 weken hoort het ook allemaal veel beter te gaan met jezelf, je zal meer energie krijgen en minder misselijk zijn. Ik ben erg benieuwd of ik mij dan fitter ga voelen. Voor mijn gevoel gaat  het wel al steeds beter met me. De tweede zwangerschapsmaand was echt niks aan. Deze maand was al iets dragelijker maar ook niet mijn favoriete zwangerschapsmaand ;-). De eerste drie maanden zijn even bikkelen. Ik weet zeker dat de volgende maand leuker zal zijn.

Echo
Met 8 weken heb ik de kleine voor het eerst gezien en met 10 weken hadden we weer een echo. De 10 weken echo vond ik ook best wel spannend maar deze was helemaal goed! Ik krijg een 10 weken echo doordat ik een medische indicatie heb. Normaal krijgt een vrouw een echo bij ongeveer 12, 20, 30 en 36 weken. Doordat ik epilepsie heb krijg ik meerdere echo’s omdat ik voor de epilepsie medicatie slik. Echt een luxe! Heel leuk om je kindje zo vaak te zien.

7-16-nanny-moeder-amsterdam-3-maanden-zwanger-12-weken-blog-afgelopen-embryo-foetus-zwangerschap-zwanger

Bij deze 10 weken echo zag ik echt heel mooi de voetjes en beentjes. Hij of zij was heel erg druk aan het bewegen. Zo leuk was dat op te zien! :-)

Nu gaan we de vierde maand in. Met 13 weken heb ik weer een echo gepland staan. Ik ben benieuwd hoe hij of zij er dan uit ziet. Met 14 weken kom ik er achter wat het geslacht is. Ik heb daarvoor een pretecho gepland bij Femme Amsterdam. Ik mag dan samen met mijn zusje 20 minuten kijken naar de baby en de verloskundige gaat dan vertellen of het een jongetje of meisje is :-). Ik ben zo benieuwd.

-X-

Annelon

Leave a Response