Please assign a menu to the primary menu location under menu

Van SES creative kregen wij een leuke knutselset toegestuurd. Namelijk de leerzame “Ik leer knippen, mozaïeken en prikken” set. Deze set bevat een schaartje met vrolijke oefenbladen, stickers met oefenbladen, een prikmat, prikker en oefenbladen. De kinderen kunnen zo goed leren knippen, mozaïeken en prikken.

Als eerst gingen wij knippen. Nola zag namelijk meteen al het schaartje. Tot  mijn verbazing kon zij al goed knippen. Ik denk dat ze dat dan bij het kinderdagverblijf heeft geleerd. De oefeningen vindt ze alleen niet zo leuk dus ze knipt lekker op haar eigen manier. Dat is natuurlijk ook prima.

Na het knippen gingen wij prikken. Ik herriner mij dit nog van vroeger op school. Net als Nola had ik hier echt geen geduld voor. Nola vindt het nu nog niks aan, maar misschien volgend jaar wel. Dit pakket is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar, maar het knippen en mozaïeken kunnen kinderen van twee en een half ook al wel.

Bij het prikken krijg je een prikker, een prikmatje en verschillende kaarten die je uit kan prikken. Hierboven zie je de verschillende kaarten. Erg leuk alleen zie je bijvoorbeeld bij de boompjes hierboven dat wanneer je alles hebt geprikt je een vierkantje over houdt in plaats van de hele boom. Dat vind ik wel jammer, want dat is een minder leuk resultaat voor de kinderen.

Last but not least, het mozaïeken. Dit vinden Nola en ik het leukste. In de set zitten foamstickers en verschillende blaadjes met plaatjes er op.

met de stickers maak je een soort 3D effect. De stickers moet je op dezelfde vormen op het blaadje plakken. Nola wilde als eerst de cactus bestickeren. Hieronder zie je hoe dat moet.

Nola is heel goed in “hetzelfde” zoeken. Dezelfde vormen of kleuren. De kleuren en vormen benoemen vindt ze wat lastiger.

Nola is blij met het resultaat en zegt meteen “deze is voor Nylan”. Dat is haar neefje en daar is ze dol op.

Dit is een erg leuke en leerzame set voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar. Op de verpakking staat 3 tot en met 6 jaar. Echter denk ik dat 6 jaar al echt wat te oud is. Ik zou voor 2 tot en met 5 jaar gaan. Leuk verjaardagscadeau, sinterklaascadeau of kerstcadeau. Dit pakket “Ik leer knippen, mozaïeken en prikken” is maar €11,99.

Ik zeg altijd dat je het best een pakket van SES kan kopen dan bijvoorbeeld alleen een kinderschaartje. Je bent dan al goedkoper uit. Je hebt dan zelfs oefenbladen erbij. In deze set heb je dan ook nog eens een prikker en prikmat erbij.

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

Tags : knutsellen

Leave a Response