Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenActualiteit

Leuke gratis apps voor kinderen

20130314_112809

Tegenwoordig zijn de kinderen niet meer weg te slaan bij de ipad. Bijna bij elk gezin waar ik werk hebben ze wel een ipad en spelen de kinderen daar ook graag op.

Ze weten bijna alles te vinden op de ipad. Het irritante van gratis apps is, dat er vaak reclame bij zit waar kinderen dan per ongeluk op tikken of dat kinderen op de menu knop drukken waardoor het spelletje weer is afgesloten. Hier een paar leuke tips.

Je hebt een aantal leuke gratis apps voor kinderen. Zoals de Duplo apps, je hebt hiervan Duplo Train, Food, Zoo, Circus, Race en Peekaboo. Dat zijn al 6 apps in totaal. De kinderen kunnen deze vanaf ongeveer 2,5 jaar zelfstandig spelen.

De zappelin app is ook echt een aanrader. Dit is een app van het bekende KRO. De kinderen kunnen hier allerlei filmpjes en liedjes aantikken, tekenen en muziek maken.

En ja hoor, voor de baby’s vanaf 6 maanden heb je ook een leuk spel. Dit spel heet “Rattle”. De kleintjes kunnen dan gewoon een beetje slaan en tikken op de ipad.

Tip voor op de ipad:

Ga naar je instellingen. Dan naar “algemeen”, “toegankelijkheid”, hoofdstukje “leren” en klik je op “begeleiden toegang”. Zet het schuifje op groen. Vervolgens moet je een toegangscode instellen en haal je het schuifje over “activeringsknop”. Als toegangscode kan je gewoon 0000 doen. Deze is makkelijk te onthouden en kinderen gaan dat toch niet intypen.

Druk drie keer op de knop, op je ipad en stel ‘m zo in dat de knop het niet meer doet wanneer je kleine een spelletje speelt op de ipad. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat er ineens 30 man, die je niet kent, op je Linkedin zijn uitgenodigd.

Ipad-kinderen-blog-annelon-roskam

Hebben jullie nog tips voor leuke gratis apps?

 

Leave a Response