Please assign a menu to the primary menu location under menu

KinderfeestjeKnutselen

Knutselen: Plantje van rietjes

Anna (3 jaar) en ik vinden het leuk om te knutselen. Oma is jarig dus we gaan iets voor oma knutselen. Oma zal vast wel van bloemen houden bedachten we.

We gaan een plantje maken hadden we bedacht. Bij de Action kochten we rietjes en een blok oase. Thuis had de mama van Anna nog een doos bewaard van de havermout die we ‘s ochtends altijd eten.

De volgende spullen hebben wij hiervoor gebruikt:10-15-peuter-kleuter-kinderen-plant-bloemen-rietjes-knutselwerkje-knutselen-nanny-amsterdam-knutseltip-knutselidee

  • Rietjes
  • Blok oase
  • Kartonnen doosje of nog leuker een plantenbakje
  • Potloden
  • Gekleurd papier
  • Washi tape
  • Stickers van bloemen
  • Lijm

Oase is niet acuut giftig maar ook niet gezond. Let er dus op dat ze niet te veel aan het oase zitten met hun handen en gewoon voor de zekerheid na het knutselen even handen wassen.10-15-peuter-kleuter-kinderen-plant-bloemen-rietjes-knutselwerkje-knutselen-nanny-amsterdam-knutseltip-knutselidee-voorbereiding

Wanneer Anna haar middagslaapje doet bereid ik het knutselwerkje alvast voor. Ik plak een leuke kleur papier om het doosje havermout heen. Met washi tape werk ik de zijkanten en hoeken af.

Anna is wakker en gaat meteen aan tafel. Ze tekent op de doos en plakt stickers. De rietjes zijn de steeltjes en de bloemen. Door de bovenkant van de rietjes in te knippen maak je bloemetjes van de bovenkant van de rietjes. Dit vond Anna nog een beetje moeilijk dus hebben we de bloemetjes 10-15-peuter-kleuter-kinderen-plant-bloemen-rietjes-knutselwerkje-knutselen-nanny-amsterdam-knutseltip-knutselidee-stickersstickers gewoon boven aan het rietje geplakt.

Ze vond het heel leuk om te doen. Met wat stukjes papier wilde ik de oase bedekken anders ziet het er niet zo mooi uit, maar dit wilde Anna niet, ze gooide alle papiertjes er weer uit. Haha, dat vond ik wel grappig. Het blijft een werkje van een driejarige.

10-15-peuter-kleuter-kinderen-plant-bloemen-rietjes-knutselwerkje-knutselen-nanny-amsterdam-knutseltip-knutselidee-resultaatUiteindelijk vond Anna het zo een mooi knutselwerkje dat ze het zelf heeft gehouden. Ze wilde hem niet weg geven. Dit heeft ze weleens vaker, het liefst houdt ze alles zelf. Moet ze nog even leren :-).

Kwa motorische ontwikkeling is het  goed voor de kinderen dat ze knippen. De rietjes korter knippen kon Anna heel goed. Verder bedacht zij zelf de stickers op de rietjes te plakken. Je kan ze het best zelf ook dingen laten verzinnen. Dan is het echt hun werkje en daar worden ze creatief van. Als alles voor ze voorgekauwd wordt, worden zo ook niet zelfstandiger. Ze worden ook veel zekerder van zichzelf als ze dit zelf bedenken en uitvoeren.

Ik vind dit een leuk werkje, was heel gezellig om te doen en de kinderen kunnen bij dit werkje hun creativiteit op de beloop laten gaan.

-X-

Annelon

 

 
Leave a Response