Please assign a menu to the primary menu location under menu

2016-02-14 12.01.40Dit vind ik echt een leuk knutselwerkje voor bijvoorbeeld vaderdag moederdag, juffen- en meesterdag, opa, oma, ooms of tante’s of de oppas. Een knutselwerkje waar ze echt wat mee kunnen. Ik heb deze met Nola van één jaar gemaakt. Ik vind het een leuk werkje voor alle leeftijden. Hoe ouder je bent hoe meer je zelf kan. Dit is trouwens ook leuk om te doen tijdens een kinderfeestje. Wel geef ik je de tip om ze dan wel al van te voren te beplakken met vellen papier.

Wat heb je nodig:

  • Een verpakking van een sixpack bierflesjes
  • Gekleurd kartonpapier
  • Lijm (ik heb het uiteindelijk gedaan met fotoplakkers
  • Potloden
  • Stiften (voor de kleintjes zo dik mogelijke stiften)
  • Stickers (voor de kleintjes adviseer ik dikke faomstickers van bijvoorbeeld de Hema)
  • Schaar

2-16-knutselen-knutselwerkje-baby-1-jaar-pennenbakje-benodigdheden-stickers-alle-leeftijden-basisschool-nanny-gastouder-moederdag-vaderdag-stift-babyAls eerst laat ik Nola (één jaar) op zo veel mogelijk blaadjes kleuren en stickers plakken. Stickers plakken vindt Nola het leukste. Op elk blaadje tekende ze dan heel snel met een stift een paar krassen en stak daarna haar handen naar mij uit voor de stickers. Soms werd ze zelfs boos als ik er te lang over deed. Ze heeft alles nu echt al door.

Ik liet kleine kinderen trouwens nooit met stiften kleuren maar Nola raakt gedemotiveerd als ze geen resultaat op het blaadje ziet. Ze houdt het potlood te los vast waardoor je bijna niks ziet. Deze stiften heb ik nu voor het eerst gebruikt. Haar handen zaten natuurlijk helemaal onder maar wonder boven wonder kregen we het er zo af door haar handen alleen even te wassen.

2-16-knutselen-knutselwerkje-baby-1-jaar-pennenbakje-benodigdheden-stickers-alle-leeftijden-basisschool-nanny-gastouder-moederdag-vaderdag-omtrekkenNa heel veel te hebben getekend en geplakt was ze er klaar mee. Dat kwam goed uit want het was ook bedtijd. Ik heb haar lekker naar bed gebracht en ben vervolgens het pennenbakje af gaan maken.
Ik pakte de houder voor een sixpack bierflesjes erbij. Deze moet dan het pennenbakje worden. Voor elke zijde knipte ik een stuk uit van de knutselwerkje van Nola. Als eerst tekende ik de omtrek van de oppervlakte waar het papier op geplakt moest worden, ik knipte het uit en plakte het papiertje op de zijde van het pennenbakje. Zoals de meeste van jullie weten ben ik vrij ongeduldig wat betreft knutselwerkjes. Ik wil het altijd graag af hebben. De lijm droogde niet snel genoeg dus plakte ik het papier op met mijn geheime wapen, fotoplakketjes.

2-16-knutselen-knutselwerkje-baby-1-jaar-pennenbakje-benodigdheden-stickers-alle-leeftijden-basisschool-nanny-gastouder-moederdag-vaderdag-plakkenAan de bovenkant knipte ik het papier zo uit dat ik het papier over de bovenkant heen kon vouwen. Een beetje moeilijk uit te leggen maar als je naar de foto’s kijkt begrijp je het misschien wel.

Aan de bovenkant zit trouwens ook een handvat. Deze kan je eventueel ook behouden. Ik heb er voor gekozen om die dicht te maken.

Dit pennenbakje hebben we aan oma gegeven. Ze gebruikt hem nu op school. De oma van Nola is altijd heel trots op ons en de klein kinderen dus ze showt hem graag aan haar collega’s en de kinderen.

Wat vinden jullie er van? Best origineel he. Weten jullie nog meer leuke knutselwerkjes met een houder voor een sixpack bierflesjes? Weten jullie ook hoe zo een houder voor een sixpack bierflesjes heet? Haha ik ben het even kwijt.

-X-

Annelon

2-16-knutselen-knutselwerkje-baby-1-jaar-pennenbakje-benodigdheden-stickers-alle-leeftijden-basisschool-nanny-gastouder-moederdag-vaderdag-af

Leave a Response