Please assign a menu to the primary menu location under menu

Actualiteit

Kinderen zeggen sorry voor terreur

In de media gaat een filmpje rond waarin kinderen sorry zeggen voor terreur. Dit gaat over Breivick en de recente terreuraanslag in Parijs. Wat vinden jullie van dit filmpje?

Mijn mening is dat er een goed statement wordt gemaakt in dit filmpje. Ik moet goed nadenken wat ik er van vind. Aan de ene kant is het filmpje vrij hard en confronterend. Dus het is een goed filmpje, want dat is de bedoeling. Het is knap om kinderen zo te laten reageren op wat je zegt. Het zijn immers pedagogen. Als je dit kan, dan kan je ook weer zorgen dat de kinderen hier minder last van hebben.

wpid-image-4749159.jpg

Maar het blijft onpedagogisch verantwoord. Dit zegt de maker van het filmpje zelf ook. Ze vonden het dan ook moeilijk om het filmpje te maken. Aan de ene kant proberen ze iets in de wereld te veranderen en iets goeds te doen en aan de andere kant worden hier kinderen gebruikt die er totaal niet mee bezig zijn. Dat is nou juist zo leuk en fijn aan kinderen, dat zij minder denken aan al het slechte in de wereld.

Het is tricky om zo een filmpje te maken en zorgt voor veel discussie.

Wat vinden jullie van het filmpje?

-X-

Annelon

3 Comments

 1. Hi Annelon,

  Ik denk dat het statement in dit voorbeeld duidelijk en goed is. Echter moeten we er voor waken dat we nu bij alle statemenst, die we wat kracht bij willen zetten, kinderen gaan inzetten; dat lijkt me niet de bedoeling.
  Voor wat betreft deze specifieke case denk ik dat de kinderen er wel weer ‘bovenop’ komen en dit na een aantal minuten spelen alweer zijn vergeten.

  Keep bloggin’!

 2. Hoooiii Annelon,

  Ik schrik zeker van dit filmpje. Echter laat dit filmpje naar mn mening inzien dat kinderen geloven wat ouders zeggen. De loyaliteit is van een kind oneindig groot, dat maakt het zo schreinend. Dit patroon zie ik als hulpverlener regelmatig en ik ga dit filmpje zeker gebruiken om ouders inzicht te bieden.

  Blijf bloggen, ik ben trots op je.

  Xx je vriendinnetje!

Leave a Response