Please assign a menu to the primary menu location under menu

Wij ontvingen het geweldige boek van Daphne Louter. Het boek “Kijk konijnen”. Het is een kijkboek, een boek zonder een geschreven verhaal. Je kan hier du niet uit voorlezen, maar er wel een verhaal bij verzinnen. Zo kan de fantasie van een kind de vrije loop gaan.

Wanneer Nola haar fantasie uit of een rollenspel speelt kan ik daar uren naar kijken en luisteren. Heerlijk vind ik dat. Je hoort daardoor ook wat de kinderen mee maken op school, het kinderdagverblijf, bij vriendjes, bij oma enzovoort. Soms hoor je ook ineens dingen waar van je niet wist dat zij die wist. Zo mooi hoe die kinderen zich daarin ontwikkelen.

Maar goed nu weer terug naar het boek. Op elke bladzijde staan mooie afbeeldingen. Deze zijn geïllustreerd door Daphne Louter. Haar illustraties geven het boek een tijdloos karakter. In 2014 heeft zij de Lemniscaat illustratie award gewonnen.

Op elke bladzijde staat links een voorwerp en rechts een plaats waar het voorwerp zich bevindt.

Het eerste wat Nola doet is het voorwerp zoeken en ze onderzoekt de tekening.

Ze wijst vanalles aan en zegt wat het is.

Het boek “Kijk, konijnen” is €13,95. Dat vind ik een normale prijs voor zo een mooi boek. Echt een aanrader om cadeau te geven. Zelf heb ik hem ook cadeau gegeven aan een kindje van bijna twee jaar. :-)

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

Leave a Response