Please assign a menu to the primary menu location under menu

Heel cliché, maar wat gaat de tijd snel. Het is alweer een jaar geleden dat Liam net geboren was. 16 januari is hij 1 jaar geworden. Ik vind het altijd erg leuk om een kinderfeest voor te bereiden en te vieren. Hier ben ik dan ook altijd minstens een maand van te voren mee bezig. ;-).

Liam zijn verjaardag was echt geslaagd. Het loopt nooit helemaal zoals je voor ogen had, maar dat moet je, vooral bij een kinderfeest, loslaten. Het thema van het feest was “Auto”. Het speelgoed waar Liam voor het eerst gericht mee is gaan spelen. Hij gaat echt op zijn knietjes zitten om vervolgens zijn Little Poeple autootjes naar voren te duwen. Dat vond ik zo mooi om te zien.

Deze maanden gebeurt er zo veel dat ik Nola wel even voor had bereid op deze dag. Binnen ons gezin in ons huis hebben wij nog maar 1 verjaardag met Nola gevierd en dat is die van haar. Liam zal op zijn feestje alle aandacht krijgen en ook een hele hoop cadeau’s. Ik dacht dat Nola dat misschien wel lastig zou vinden.

Hoe heb ik Nola voorbereid? Ik heb haar voorbereid door te vertellen dat Liam 1 jaar is geworden dus we een feestje gaan vieren. Ik vroeg Nola wat er allemaal bij een feestje hoort. Nola noemde wat dingen op waaronder ook cadeautjes. Ik zei tegen Nola dat Liam heel veel cadeautjes zou gaan krijgen, maar Nola misschien wel mee mag helpen uitpakken en er misschien ook wel even mee mag spelen van Liam.

De avond voor zijn verjaardag hebben wij samen een paar ballonnen opgeblazen en zijn cadeau ingepakt. Nola wilde het cadeau nog extra leuk maken door er mooie stickers van haar zelf op te plakken. Dat vond ik erg lief. Een extra bevestiging dat ze het begreep. Ze had er helemaal zin in.

De verjaardag van Nola vierde wij in twee dagen. Voor Liam vond ik 1 dag genoeg. Hij wordt 1 jaar en beseft nog niet dat er een dag met familie komt en 1 dag met kinderen. Het is voor een kindje van 1 ook wel heel indrukwekkend allemaal. Wel hadden we bedacht dat we twee shifts zouden hebben zodat Liam tussen de middag nog even een slaapje kon gaan doen. Een feestje zonder de jarige jop is natuurlijk niks aan. Wij hebben ook nog net niet het aantal m2 om al onze vrienden en familie op te zetten. Twee shifts zou dit mooi verdelen.

Natuurlijk had ik echt iedereen bedacht om ‘s ochtends te komen! Alsnog iedereen op onze aantal m2. Maar dat ging goed! Dan weten we voor de volgende keer dat we meerdere mensen uit kunnen nodigen.

Het cadeau
Liam kreeg ‘s ochtends van ons een cadeau. Het is een Little People dierentuin geworden. We hebben lang na moeten denken wat nou leuk zou zijn voor zijn eerste verjaardag. Meestal doe je dan iets van een houten loopfiets, duplo, loopkar etc. Maar dat hebben we allemaal nog van Nola. Ik gaf haar altijd dingen in neutrale kleuren, zodat een eventueel volgend kindje er ook makkelijk mee kon spelen. Zij kreeg bijvoorbeeld een houten loopfietsje in de kleur rood. Hier kan Liam straks lekker op. Ook hebben we al heel erg veel Duplo.

Van Little People heeft Liam al autootjes waar hij graag mee speelt. Little People is leuk van kinderen van 1 tot en met 5 jaar dus hij kan er nog even mee vooruit. Little People is ook, net als duplo, uit te breiden waardoor het ook nog eens makkelijk wordt voor andere om een cadeau te kopen. Heel veel mensen vragen om een lijstje.

Kleding
Op een feestje vind ik het altijd erg leuk om ze extra mooi aan te kleden. Het liefst een beetje in de stijl van het thema van het feestje. Zoals je op de foto’s ziet heeft Liam een shirt aan met daarop uiteraard een auto. Onder deze auto staat de tekst “Liam 1 jaar!”. Deze heb ik gemaakt bij Simply Colors. Je kan op deze website makkelijk je eigen shirt, tas, trui etc. ontwerpen.

Mijn zusje maakt altijd erg mooie foto’s. Zo ook van de verjaardagen. Een foto van dat de kinderen een kaarsje uitblazen vind ik altijd erg leuk. ‘s ochtends had Liam een tuitbeker te pakken gekregen met drinkyoghurt. Hij werd er helemaal wild van waardoor zijn shirt vies werd. Dit is bij mij een voorbeeld van “let it go, het is een kind”. Haha, zo erg was het dan uiteindelijk ook niet hoor. Na wat schoonmaken ziet hij er weer netjes uit op de foto ;-).

Om Nola erbij te betrekken, mag zij Liam helpen wanneer hij iets nog niet zo goed kan. Een goed voorbeeld is dan ook het kaarsje uitblazen :-).

Liam was erg onder de indruk van alles. Hij bleef maar lachen. Iedereen kwam blij binnen, Liam kreeg allemaal knuffels, mocht cadeaupapier scheuren, er werd voor hem gezongen en… hij mocht een taartje (cupcake) eten.

De cupcakes
Hij smulde er enorm van. Zelf ben ik niet zo een held in bakken. Ik heb ooit een keer een poging gedaan tot taarten bakken, maar ik heb er gewoon geen geduld voor. Een taart vind ik wel altijd een erg leuk onderdeel van de dag. Bij Nola hadden we cupcakes gedaan. Dat beviel ons goed dus dit wilde wij ook voor Liam zijn verjaardag. Omdat ik dus al geen held ben in bakken heeft een vriendin van mij de cupcakes gebakken en er een toef op gespoten. Om ze op te leuken heb ik een soort van eetpapier besteld bij Patchshopgirl.nl. Je kan uit verschillende plaatjes kiezen, maar je kon ze ook zelf ontwerpen. Zo kwam ik op zwart/wit foto’s van Liam. Foto’s van hem als kleine en grote baby.

De avond voor het feest had ik de plaatjes al op de cupcakes geplakt. Dit kan je beter de volgende ochtend doen ;-). De plaatjes waren een beetje gesmolten op de topping, maar ze zagen er nog goed uit.

De versiering
Net als bij Nola heb ik alle versiering bij Fun.be besteld. Bij Fun.be hebben ze vanalles. Ik vind het persoonlijk erg handig om alles bij 1 webshop te bestellen. Natuurlijk is er heus weleens een dingetje dat ze niet hebben, maar die haal je dan gewoon even bij de winkel. Merendeel heeft Fun.be wel in het assortiment.

Op verjaardagen zet ik altijd de tafel horizontaal tegen de muur aan. Zo hebben we meer ruimte voor de visite en het is handig om eten en drinken op te zetten. Vooral de taart er op presenteren is leuk. De avond voor het feestje ben ik dan altijd helemaal in mijn element wanneer ik die tafel weer mooi probeer te maken. Als eerst gaat er een tafelkleed op. Dit keer een zwart/grijze. Bij een autofeestje dacht ik aan zwart en wit ivm die startvlag op een circuit. Daarnaast wilde ik de kleuren in de poster terug laten komen. Blauw en groen.

Het tafelkleed had ik aan de rand vast gemaakt met zilveren tape. Dat leek mij een extra leuk effect.

Met kerst kreeg ik een letterbox. Je zal hem vast al wel kennen. Een lamp waar je letters in kan schuiven. Zie hierboven op de foto. Deze stond op de tafel.

Achter de tafel zweefde er een grote zilveren Helium ballon nummer 1. Op de tafel stonden nog twee blauwe kannen en twee blauwe kommen. In een kom zaten spekkies, in een kom zaten koekjes van Cars en in een kom zaten zakjes soepstengels die we versierd hadden met stickers van Cars. Die zakjes soepstengels zijn hier echt een hit! Verantwoord en heel leuk verpakt.

Op de tafel stonden uiteraard ook de cupcakes. Genoeg voor iedereen. Ow die Liam heeft er zelfs twee op! Ik weet nog wel dat ik Nola op haar eerste verjaardag een suikervrije bananentaart gaf.

Foto’s en poster
Er zijn bepaalde dingen die ik elk jaar weer doe op de verjaardagen van Nola en Liam. Dat is een poster ontwerpen, foto’s van elke maand afdrukken en een fotoalbum maken. Bij Krijtperk hebben we een poster laten ontwerpen. Liam zijn eerste poster :-). Deze poster wordt ook de voorkant van zijn fotoalbum.

Bij de Hema laat ik foto’s afdrukken op polaroid formaat. Een foto van de eerste vier weken en daarna van elke maand. Elk jaar worden deze foto’s weer opgehangen maar dan met nog weer 12 foto’s van het laatste jaar erbij. Hieronder zie je wat ik bedoel. Zo wordt de fotowand steeds meer uitgebreid.

Dit allemaal net als bij de verjaardagen van Nola. Ik krijg er eigenlijk altijd wel leuke reacties op en elk jaar kijkt de visite ook echt weer naar de wand met foto’s. De foto’s plak ik dan op met van dat plakgum. Plakkerig spul (lijkt op kauwgom) wat je achterop een poster of iets plakt en daarna op de muur.

Goodiebags
Wanneer de kinderen en volwassenen weer naar huis gingen kregen ze iets lekkers mee. Voor de volwassenen had ik een zakje met Liam zijn foto en autodrop en dropsleutels. Het is immers een autofeestje ;-).

  • Het zakje is van de Action
  • De foto heb ik ontworpen en besteld bij de Hema
  • De autodrop en dropsleutels heb ik gekocht bij de Albert Heijn

Voor de kinderen had ik een leuk tasje gevuld met een kleurboekje, stickers en een autosleutelhanger met dropsleutels er aan en voor de kleintjes geen dropsleutels, maar een zakje soepstengels.

  • Het tasje en de stickers zijn van de Hema
  • De sleutelhangers en kleine kleurboekjes zijn van de Action
  • De dropsleutels, en voor de kleine kinderen de minisoepstengels van de Albert Heijn

Wanneer de visite weg ging mocht Nola deze meegeven. Dat vindt ze altijd erg leuk om te doen.

Het was een zeer geslaagd feestje! Liam was heel blij. Hij was alleen maar aan het lachen. Rond 14:00 uur was hij toch echt wel heel moe en ging hij naar bed.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is deels gesponsord

Tags : Kinderfeest

Leave a Response