Please assign a menu to the primary menu location under menu

BabyFlessen

Het introduceren van de fles (na borstvoeding)

Helaas ging bij mij het geven van de borstvoeding niet helemaal goed 7-borstvoeding-naar-fles-flesvoeding-melk-moeder-mama-borst-overgang-baby-annelon-nanny-amsterdam-geborenwaardoor ik jammer genoeg op heb gegeven na twee weken. Wel heb ik er alles aan geprobeerd. Vanaf de geboorte van Nola heb ik haar elke dag al bijgevoed met een flesje dus bij Nola was het niet echt moeilijk overgaan van borstvoeding naar volledig de fles. Op het begin was ze nog wel vrij kritisch in welke vorm van speen ze prettig vond.

Wat je kan doen is van het begin af aan borstvoeding afwisselen met flesjes afgekolfde melk. Zo went de baby vanaf het begin aan het drinken uit de fles. Het is ook nog leuk voor de vader om eens de fles te geven :-).

Door mijn werk heb ik inmiddels wel veel ervaring met het overgaan van borstvoeding naar de fles. De meeste kinderen, die langer dan twee maanden borstvoeding hebben gekregen, weigeren de fles bij voornamelijk de moeder. Ze vinden de tepel gewoon fijner en weten gewoon dat, dat bij hun moeder kan. Ze zijn vaak ook iets aanhankelijker merk ik. Bij mij moeten, kinderen die lang borstvoeding krijgen, vaker huilen als hun moeder weg gaat dan kinderen die minder lang of geen borstvoeding hebben gehad.

Tips voor als je met je baby over gaat op de fles:

  • Dan kan het best de vader, of een ander persoon in plaats van de moeder, de fles geven.
  • In één keer stoppen met het geven van de borst, kolf het dan af en doe het in de fles.
  • Verschillende spenen gebruiken om er achter te komen welke je baby het prettigst vindt.
  • Je gevoel volgen, dat is het belangrijkste, ik kan zoveel tips geven maar uiteindelijk ken jij je baby het beste!7-borstvoeding-naar-fles-flesvoeding-melk-moeder-mama-borst-overgang-baby-annelon-nanny-amsterdam-Avent

Ik heb verschillende flessen geprobeerd. We probeerde de Avent Naturel fles, maar de kraamverzorgster zei dat Nola niet fijn dronk uit met deze speen.

7-borstvoeding-naar-fles-flesvoeding-melk-moeder-mama-borst-overgang-baby-annelon-nanny-amsterdam-suavinexDaarna hebben we de Suavinex fles gepakt. Hier dronk ze beter uit maar uiteindelijk veel te snel.

Nola kreeg ook hele erge darmkrampjes. Dit kon mede komen door de fles die ze gebruikte, ze dronk er te snel uit. Ik had ook nog Dr. Brown flessen, deze kende de kraamverzorgster niet dus daarom 7-borstvoeding-naar-fles-flesvoeding-melk-moeder-mama-borst-overgang-baby-annelon-nanny-amsterdam-dr-brownhad ze die niet gepakt. Deze fles was meteen goed. Ik ben erg blij met deze fles. Ik heb eerder al een blog geschreven over darmkrampjes waarin ik ook schrijf over de Dr. Brown fles.

Ze dronk nog steeds te snel maar dat kan je iets verhelpen door de speen iets strakker er op te draaien en een paar pauzes onder het drinken in te lassen.

7-borstvoeding-naar-fles-flesvoeding-melk-moeder-mama-borst-overgang-baby-annelon-nanny-amsterdam-NUK Toen Nola twee maanden was kreeg ik de NUK fles opgestuurd. Deze fles vindt Nola ook super fijn. Ik vind het, bij deze speen, er uit zien alsof ze uit de borst drinkt. De speen van de NUK fles raakt ook, net als de tepel, het gehemelte aan. Ik heb eerder al een blog geschreven over deze NUK fles.

De Difrax fles heb ik ook geprobeerd, want die hoorde bij mijn kolf, maar die vond ze toen niet fijn. Bij andere kinderen kan deze natuurlijk wel werken.

Dit waren mijn ervaringen met het introduceren van een prettige fles. Mijn conclusie is dat de Dr. Brown fles gewoon een hele prettige fles is voor Nola. Daarna volgen de Nuk en Avent flessen.

-X-

Annelon

2 Comments

  1. Maar als je meteen na de geboorte gaat bijvoeden met de fles, is het toch ook niet zo verwonderlijk dat de BV niet lukt??? Jammer, mss heb je niet de juiste begeleiding gehad. Zelf denk ik dat na 2 weken opgeven wel snel is, maar goed.

    1. Hi Anne, ik kon niet anders dan bijvoeden op dat moment want er kwam niks/niet genoeg uit. Ook kan de bv wel lukken als je bijvoed. Dat gebeurt namelijk veel vaker omdat bijvoeden betekend dat je dus BIJvoed.

Leave a Response