Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Boekreview: Tessel viert Sint-Maarten

Het is bijna weer zover, Sint-Maarten. Er staan 11 november weer veel kinderen voor je deur die komen zingen voor snoep. Sommige mensen hebben hier echt een hekel aan, maar bij ons thuis vinden wij het wel leuk. Nola loopt natuurlijk nog geen Sint-Maarten maar wij gaan dit jaar wel samen  met Nola de deur open doen om naar de liedjes te luisteren en het snoep uit te delen. Ik ben benieuwd wat Nola daar van vindt.

Anke leest samen met haar drie jongens Thijmen(5), Berend(3) en Hidde(1)  het boek “Tessel viert Sint-Maarten”. Berend van vijf jaar gaat dit jaar voor het eerst Sint-Maarten lopen dus een mooi verhaal vooraf is wel welkom.

11-17-tessel-viert-sint-maarten-sintmaarten-lampion-boek-over-zingen-liedjes-huizen-snoep-kinderen-peuters-kleuters-verhaal-banner

 

Vanavond lezen wij het boek voor de tweede keer. Berend van drie jaar wijst op iedere pagina Tessel met haar rode mooie jas aan. Zij is dus goed te herkennen in het boek. Thijmen kende één van de liedjes al, maar ik kende de liedjes nog niet. Gelukkig staan er een aantal liedjes in het boek. Deze liedjes staan er alleen helaas wel zonder notenbalk in waardoor ik de melodie niet goed mee kan zingen.

11-17-tessel-viert-sint-maarten-sintmaarten-lampion-boek-over-zingen-liedjes-huizen-snoep-kinderen-peuters-kleuters-verhaal-lied-voorbeeld

11-17-tessel-viert-sint-maarten-sintmaarten-lampion-boek-over-zingen-liedjes-huizen-snoep-kinderen-peuters-kleuters-verhaal-lied

De tekeningen vinden de jongens heel mooi zeggen ze. In het boek worden er aan de zingende kinderen ook vijgen, in plaats van snoep, uitgedeeld. Thijmen vroeg toen wat een ‘vijg’ is. Ik leg het hem uit en zeg daarna dat vijgen ook worden uitgedeeld net als mandarijnen waarop Thijmen reageert met “ow”.

Na het voorlezen wilde de mannen dat ik het nog eens zou gaan voorlezen, maar ik heb ze beloofd het morgen weer voor te lezen.

 

Het boek viel dus duidelijk in de smaak bij deze jongens. Het boek is dus al geschikt vanaf drie jaar. Leuk om op deze manier Sint-Maarten te introduceren. Dit boek, Tessel viert Sint-Maarten, is €14,50. Niet heel duur voor een boek als deze. Ik vind het een normale prijs.

-X-

Annelon

 

 

Dit artikel is gesponsord

Tags : sintmaarten

Leave a Response