Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Boekreview: Monsterboek

Mijn moeder is naast moeder en oma ook juf. Ze reviewed samen met 10-15-monsterboek-lemniscaat-boek-juf-monsters-kleur-prentenboek-kinderen-zeewolde-nanny-gastouder een paar kinderen het Monsterboek van Alice Hoogstad. Dit boek gaat over een meisje die wandelt door een kleurloze stad. Alles is daar zwart/wit. Ze tekent met haar krijtjes kleurig monsters die heel de stad op zijn kop zetten.

Lees hier de kijk op het boek door peuters, kleuters en een leerkracht.

10-15-monsterboek-lemniscaat-boek-juf-monsters-kleur-prentenboek-kinderen-zeewolde-nanny-gastouder-lezenHet boek is gebruikt in een kleine kring met kleuters met een taalachterstand. Ik vertel de kinderen dat we een bijzonder prentenboek gaan bekijken. Het kaft laat een aantal kinderen al enthousiast roepen, het gaat over monsters, lieve monsters. Bij het zien van de eerste pagina zijn de reacties verdeeld. Een paar kinderen vinden het vreemd dat de tekeningen niet ingekleurd zijn, een paar andere kinderen zien juist veel en 10-15-monsterboek-lemniscaat-boek-juf-monsters-kleur-prentenboek-kinderen-zeewolde-nanny-gastouder-bladzijde-kindgaan nieuwsgierig op zoek naar wat er nog meer te vinden is, daardoor raken de overige kinderen ook weer betrokken. Met elkaar benoemen we wat we allemaal zien en wat er gebeurd. De meeste kinderen vinden dat door het kleurgebruik de prenten steeds mooier worden, toch vragen twee kinderen zich af, of dit wel mag, zomaar kleuren op de huizen :-).

Aspecten die aan de orde komen zijn, nieuwsgierigheid, verbazing, enthousiasme,  interactie met heel veel taalgebruik. Dat laatste is voor deze groep kinderen van belang, aan de hand van de prenten kan ik als leerkracht veel kanten op. Zoals het benoemen van de figuren en dingen met de bijbehorende lidwoorden, kleuren, emoties die goed van de gezichten af te lezen zijn in het boek, en het juist aanleren van de voorzetsels.

Een aanrader voor peuters en kleuters omdat het een leuk boek is met een mooi leerrendement!

10-15-monsterboek-lemniscaat-boek-juf-monsters-kleur-prentenboek-kinderen-zeewolde-nanny-gastouder-jongen
Leuk om eens te zien hoe een leerkracht een boek reviewed. Heel anders dan mijn reviews. Ik gebruik vaak wat simpelere bewoordingen. Ze vergeet bijna te vertellen waar het boek over gaat. Haha typisch een juf om als eerst te schrijven wat het boek doet met de ontwikkelingen van de kinderen.

Het Monsterboek is uitgegeven door Lemniscaat en hij kost €14,95.

-X-

Annelon

Leave a Response