Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ik vind dit zelf een heel lekker hapje. Dit hapje kan al vanaf 4 maanden. Ik adviseer alleen wel om de eerste maand te beginnen met elke keer 1 groente- of fruitsoort in een hapje. Zo kunnen ze goed de groente en fruit afzonderlijk van elkaar proeven en je komt er zo makkelijk achter of je kindje een allergie heeft of niet.

Wat heb je nodig voor dit lekkere hapje:

  • Wortel
  • Appel
  • Water12-15-baby-4-maanden-hapjes-hapje-wortel-appel-koken-maken-recepten-recept-staafmixer-babyvoeding-voeding-eten-nanny-moeder-amsterdam-pan
  • Staafmixer
  • En eventueel haverpapje of rijstebloem

Als eerst snijd je de wortels in kleine stukjes, zo zijn ze sneller gekookt. Kook daarna de worteltjes. Maakt niet uit hoeveel worteltjes je kookt. Je kan namelijk een deel bewaren.

12-15-baby-4-maanden-hapjes-hapje-wortel-appel-koken-maken-recepten-recept-staafmixer-babyvoeding-voeding-eten-nanny-moeder-amsterdam-sapOptie in plaats van koken is stomen. Als je de groente stoomt dan blijven er meer vitamines over.

Snijd een appel in kleine stukjes. Als de wortels zacht zijn (even met je vork prikken) dan doe je er appel bij. Hoe meer appel er bij gaat hoe minder je kindje de wortel proeft. Ik zelf vind, op het begin, groente iets belangrijker dan fruit dus doe ik iets minder appel dan wortel. Ik vind het fruit iets minder belangrijk omdat fruit heel zoet is en de meeste 12-15-baby-4-maanden-hapjes-hapje-wortel-appel-koken-maken-recepten-recept-staafmixer-babyvoeding-voeding-eten-nanny-moeder-amsterdam-mixkinderen fruit lekkerder vinden dan groente. Als je op het
begin veel groente geeft dan zijn ze gewend aan de smaak van groente.

Als de appel ook wat zacht is dan giet je een beetje van het water in een bekertje en de rest van het water giet je af in de wasbak.

Je doet de appel en wortel in een schaaltje en pureert alles 12-15-baby-4-maanden-hapjes-hapje-wortel-appel-koken-maken-recepten-recept-staafmixer-babyvoeding-voeding-eten-nanny-moeder-amsterdam-haverpapjemet de staafmixer. Als het hapje wat te dik is dan kan je er nog wat van het afgegoten water bij doen, maar toen ik dit hapje pureerde was dat niet nodig.

Nu is je hapje klaar! Ik doe er zelf altijd haverpapje van Biobim of rijstebloem van Bambix door. Zo ongeveer twee schepjes op deze hoeveelheid. Dit doe ik omdat Moos voorheen een flesje had. Van alleen de hapjes is hij minder verzadigd waardoor hij, na het hapje, na zijn hapje van 12 uur, niet meer zo lang slaapt als hij normaal deed.

Wat natuurlijk ook kan is, na het hapje, een kleinere fles geven dan je normaal doet.

Nou baby’s eetsmakelijk!

-X-

Annelon

 

 

Leave a Response