Please assign a menu to the primary menu location under menu

In Amsterdam Oost is Creative Haus geopend. Dit is een mooi pand in de Dapperbuurt aan de Commelinstraat met daarin een paar zalen en een leuke plek om koffie te drinken. Je kan er terecht voor Yogalessen, danslessen en dus ook peuterdans!

14573025_1101101956652967_3164052739503716444_n

Toen ik nog zwanger was van Nola zat ik op zwangerschapsgym samen met een paar andere meiden. Wij kennen elkaar nog steeds en zien elkaar regelmatig met de kids. Heel erg speciaal en leuk! Nu kwam een van de moeders met het idee te gaan peuterdansen omdat zij hoorde dat Creative haus zou gaan openen. In onze groepsapp appte zij het idee om dit met zijn alle te gaan doen. Super leuk idee vond iedereen dit. Onze kinderen zijn allemaal even oud, bijna twee dus. Normaal start peuterdansen vanaf twee tot twee en een half jaar maar bij Creative Haus is het niet erg als je kindje net een paar maanden eerder start.

Per les betaal je €8,- per kind en een 10-rittenkaart is €60,-. De eerste twee lessen hebben wij met zijn alle even aan gekeken en daarna hebben wij allemaal een 10-rittenkaart gekocht. Het is en was dus een succes!

Omdat het net geopend is wilde Anouk en Isah, de eigenaresse van Creative Haus, ook zelf even kijken hoe en wat. Daarom mochten wij moeders er eerst even bij blijven en mee doen, maar uiteindelijk is het het idee dat wij een kopje koffie gaan drinken en de peuters zelf gaan dansen met de juf.

10-17-peuterdans-twee-jaar-2-kinderen-peuter-sport-bewegen-gezond-amsterdam-oost-vrijdag-dinsdag-dansen-dans-kastanje-herfst-baby-activiteit-creativ-haus

Naast de eigenaresse Anouk is er ook een juf Anouk. Juf Anouk is een leuke juf. Ze verzint leuke dansactiviteiten gekoppeld aan een leuk thema. We zijn gestart met het thema “herfst”. De kinderen moesten zich bijvoorbeeld zo klein maken als een kastanje, blaadjes rapen en in de lucht gooien, stampen met papa’s regenlaarzen in de grote plassen en de paraplu vasthouden. Dit allemaal op muziek en zonder echt materiaal. Super goed dus ook voor het fantasiespel van de kinderen.

10-17-peuterdans-twee-jaar-2-kinderen-peuter-sport-bewegen-gezond-amsterdam-oost-vrijdag-dinsdag-dansen-dans-kastanje-herfst-baby-activiteit

De peuters reageren allemaal heel verschillend. De eerste les hing Nola alleen maar om mijn nek maar de tweede les ging ze al wat meer zelf mee doen. Het ligt er op zo een moment maar net aan hoe de pet van de peuter staat ;-). Soms dansen ze even mee en de andere keer zijn ze samen aan het stoeien of hollen ze wild door de zaal.

Peuterdans is leuk voor jongens en meisjes. Nola haar vriendje Mik doet ook elke week mee. Hij danste mee en rende af en toe wild door de hele zaal heen net als Nola.

10-17-peuterdans-twee-jaar-2-kinderen-peuter-sport-bewegen-gezond-amsterdam-oost-vrijdag-dinsdag-dansen-dans-kastanje-herfst-baby-activiteit-creativ-haus-vriend

Sam was heel serieus aan het mee doen en deed precies wat de juf zei. Het verschilt zo per kind. Hier doet Sam de kastanje na.

img_1519-1

Calisi is ook even oud als Nola en haar broer Moos is drie jaar. Je ziet ze hieronder links op de foto. Beide deden ook heel leuk mee. Ze waren rustig en deden samen met hun mama ook echt wat de juf deed.

2016-10-14-09-54-51

Ik heb er altijd naar uit gekeken om met Nola te gaan peuterdansen. Nu is die tijd gekomen en ik geniet daar echt van. Sowieso geniet ik erg van deze tijd. Nola kan nu zo gezellig communiceren en steeds meer mee doen met iedereen.

Peuterdans bij Creative Haus is echt een aanrader. Je kan je opgeven voor de peuterdanslessen door te mailen. Hieronder zie je wat tot nu toe het lesrooster is. In de toekomst kan je deze wel zien op hun website.

14068405_1066409970122166_7811706122913662216_o

-X-

Annelon

Leave a Response