Please assign a menu to the primary menu location under menu

Wij ontvingen van Alecto een babyfoon met camera. De Alecto DVM-750. Deze is net nieuw en heel relaxed. We wilde deze gebruiken voor Liam, maar hebben hem op Nola haar kamer getest. Ze wil hem nu alleen niet meer terug geven, want er zit iets op wat nu bij haar slaapritme hoort ;-).

Bij deze babyfoon zit een camera, een beeldscherm waarop je de beelden bekijkt, een adapter en oplader.

Op de camera zitten verschillende knoppen die ook op de ontvanger zitten. Wanneer je de camera op de kamer van je kindje hebt geïnstalleerd druk je op de powerknop om hem aan te zetten. Ook druk je op de powerknop van de ontvanger. Nu doet je babyfoon het al.

De ontvanger kan je op de adapter zetten of kan je zonder adapter gebruiken. Hij is dus draadloos. Wij laden hem overdag vaak een uurtje op en gebruiken hem ‘s avonds draadloos. Je kan hem op een standaard zetten. Deze is heel stevig.

Als wij hem een keer zijn vergeten op te laden dan laten wij hem op de adapter staan zodat hij tegelijkertijd op laadt.

Op de ontvanger heb je vier knoppen. Een om het scherm aan te zetten, een om hem aan te zetten, een om het volume te regelen en een knop “talk” die je vast kan houden om er vervolgens door te praten. Sommige kinderen vinden dat eng, maar Nola en Liam niet.

Wanneer Nola of Liam beweegt of geluid maakt gaat het scherm op de ontvanger aan. Ook kan je het scherm aanzetten door op de bovenop op de linkerknop te drukken ‘screen on/off”. Het beeld is heel scherp. Ook in het donker kan je gewoon zien.

Wanneer je rond wil kijken in de kamer kan je de camera op afstand bedienen. Als eerst tik je op het scherm, daardoor verschijnen er vier pijltjes en een vergrootglas. Met de pijltjes kan je de camera bewegen en met het vergrootglas kan je in en uitzoomen. Ook zie je linksboven een lampje, muzieknootje en sterretje en onderin rechts een knop “menu”.

Wanneer je op de knop linksboven drukt zie je een menu verschijnen met verschillende extra opties op deze babyfoon. Je kan de projector met sterretjes, een muziekje of een nachtlampje aan doen. Deze kan je dus op afstand bedienen. Je kan bijvoorbeeld een timer aan zetten, aan en uit zetten en op pauze zetten. Er staan veel verschillende liedjes op.

De projector met sterretjes is echt “super leuk” zoals Nola zegt. Deze horen nu dus bij haar slaapritueel waardoor ze hem niet meer af staat. Er verschijnen sterretjes en er komen vervolgens steeds meer sterretjes bij. Doordat er steeds meer sterretjes verschijnen wordt je kindje rustig en valt in slaap. Nola kijkt er dan ook naar tot ze in slaap valt. Je kan de sterretjes heel groot op alle muren laten schijnen of klein in een hoekje. Het is maar net waar je de camera neer zet. Bij ons staat die op de kast waardoor de sterretjes maar klein op de muur verschijnen.

Ook zie je in dit menu linksboven “Cam 1” staan. Dat betekent dus dat je meerdere camera’s op deze ontvanger aan kan sluiten. Maximaal vier. Dat betekent dus dat je ze allemaal vanuit één ontvanger kan bedienen. Super handig dus. Ik ga er nog een aanschaffen voor Liam.

Normaal zie je ‘s nachts niet wat er op de kamer allemaal gebeurt. Wij hebben Nola nu bijvoorbeeld een keer zien slaapwandelen. Nola komt normaal nooit uit haar bed, maar nu ging ze een rondje lopen en daarna weer terug haar bed in. Richard ging meteen boven kijken maar ze sliep gewoon.

Als je rechtsonder op “Menu” drukt dan krijg je een menu met weer verschillende opties zoals “feedtimer”. Je kan zo een klokje instellen waardoor je er aan wordt herinnerd dat je de baby eten moet geven. Nou is dit voor mij wat overbodig. Ik gebruik deze optie niet. Hier kan je ook de instellingen wijzigen en de temperatuur op meten.

Van Alecto heb je veel meer babyfoons met camera. Wij zijn heel erg blij met deze babyfoon. De Alecto DVM-750 is €239. Hij is erg prijzig maar als je het geld hebt dan is hij wel heel erg handig, leuk en mooi.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

Tags : babyfoon

Leave a Response