Please assign a menu to the primary menu location under menu

image
Voordat een nanny aan de slag gaat bij een gezin met baby’s is het handig om een aantal dingen van te voren te weten. Één van deze dingen is “Hoe steriliseren, de ouders, de flessen?”. Ook als aanstaande ouders is dit fijn om te weten. Het is heel makkelijk maar niet vanzelfsprekend

Twee manieren van flessen steriliseren, laat ik hier zien. Namelijk, uitkoken in een pan of stomen in een flessensterilisator.

Uitkoken gaat als volgt. Je doet alle onderdelen van de flessen in een pan. Ook de fopspenen kan je er bij doen. Vervolgens giet je er (heet) water bij.

imageJe zet de pan op hoog vuur en laat deze koken. Wanneer het water kookt zet je, je timer op ongeveer 5 minuten. Als je de flessen te lang kookt gaat je hele huis naar verbrand plastic ruiken.

Wanneer je klaar bent kan je de pan afgieten. Je haalt alles uit de pan en laat dit drogen op een (schone) theedoek of een speciaal afdruiprek voor flessen. Haal alles met een vork uit de pan, want dan verbrand je, je handen niet.

Let op! Als je fopspenen kookt dan kan het gekookte water ook in de speen blijven zitten. Voordat je, de fopspeen in de mond van de baby doet moet je eerst in de speen knijpen.

image

Ook kan je de flessen in de flessensterilisator steriliseren. Doe alles in de sterilisator (ook fopspenen) en giet hier 200 ml water bij. Je doet de deksel er op en plaatst de sterilisator in de magnetron.

image

Wij plaatsen hier de flessensterilisator voor ongeveer 4 minuten op 1000 watt. Wanneer de magnetron klaar is, haal je de flessensterilisator uit de magnetron en maak je hem open. De flessen zijn niet heet, je kan ze met blote handen er uit halen en terugzetten waar ze horen.

Succes!

-X-

Annelon

 

Leave a Response