Please assign a menu to the primary menu location under menu

Eindelijk mag ik weer autorijden! Daarom heb ik ook meteen een auto aangeschaft. Wat een bevrijding. Op Instagram hebben de meeste dit al kunnen lezen.

Ik zat een hele tijd te twijfelen of ik zou gaan leasen of kopen. Bij het kopen van een auto heb je een eigen auto die je later weer kan verkopen, maar je hebt, naast de auto, ook kosten aan wegenbelasting, APK, pechulp, verzekering etc. Dit soort kosten kan ik zelf niet altijd goed overzien en geeft een bepaalde onzekerheid. Bij private lease heb je de zekerheid dat alles in 1 bedrag per maand zit. Private lease zal niet per definitie goedkoper zijn, maar je hebt wel een bepaalde zekerheid en een goede auto.

Geen private lease of een auto kopen, maar een nieuw concept!

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een ander alternatief dan Private lease. Het is een nieuw uniek concept. Ik heb gekozen voor mobiliteit via Car Driver Deals.

Het concept wat Car Driver Deals heeft lijkt heel veel op private lease alleen is het goedkoper en veel flexibeler.

Wat hun uniek maakt zijn een aantal punten.

  • Je hebt altijd 36.000km vrij per jaar (bij private lease begint dit vanaf 10.000km) .
  • Je kunt ieder jaar wisselen van auto in de gekozen klasse (dat vind ik persoonlijk echt super fijn!)
  • Je hebt de mogelijkheid om met eigen geld in een keer het bedrag voor de gekozen looptijd betalen. Dit betekend dat je geen BKR registratie hebt!

Op de website van Car Driver Deals kan je een offerte aanvragen. Als je dit nu doet met de code nanny dan krijg je een korting.

Auto besteld en toen…

Toen ik eenmaal de auto had besteld kon de auto al snel geleverd worden. Ik vertelde Nola en Liam dat ze naar school gingen en terwijl zij op school zaten de auto zou komen.

“De auto!!?? Krijgen we een auto???” zei Nola. Eenmaal uit school gingen we een stukje rijden. Je had die gezichten moeten zien. Nola en Liam waren zo blij. Dat had ik helemaal niet verwacht. Alsof ze, net als ik, ook een stukje vrijheid voelde. We moesten natuurlijk veel opgehaald en weggebracht worden.

Sinds ik en de vader van Nola en Liam uit elkaar zijn ben ik bezig met alles op de rit krijgen in ons nieuwe huis. Het is wat pittiger dan ik had verwacht, maar dat heeft gewoon even tijd nodig. Een ding dat fijn is om geregeld te hebben, is als je een beetje alle kanten op kan met de kinderen.

Doordat ik nu een auto heb, kunnen we zelf de auto in en uit stappen wanneer we bijvoorbeeld een keer spontaan langs vriendinnen en familie willen, naar de bioscoop willen, spontaan pannenkoeken willen gaan eten bij Hans en Grietje en noem zo maar op. Het is ook heel fijn dat ik ze kan halen en brengen bij hun vader en dat ik makkelijker naar werk kan en even langs het kinderdagverblijf kan rijden.

Ik was op zoek naar een auto waar ik mij veilig in zou voelen, waar de kinderen lekker in konden zitten en waar een kinderwagen/buggy en boodschappen in zouden passen. Eerst dacht ik echt een SUV nodig te hebben, maar mensen verklaarde mij echt voor gek :-P.

Car Driver Deals adviseerde mij deze Kia Picanto. Hij rijdt super fijn! Ik ben ook toch wel blij dat hij niet zo groot is.

Car Driver Deals zit in Maasbracht dus ik dacht nog van dat wordt een hele opgave om hem op te halen, maar dat viel reuze mee. Hij werd namelijk gewoon voorgereden door een zogenoemde driver. Dit was een hele aardige meneer. Hij belde even voor hij aan kwam en legde mij alles uit over de auto. Hij had de auto helemaal vol getankt dus ik kon meteen gaan rijden. Nadat hij alles uit had gelegd heb ik hem naar het station gebracht. Ik voelde mij een beetje schuldig dat hij met het ov terug naar Maasbracht moest, haha. Maar dat is natuurlijk gewoon zijn werk.

Kortom; ze zijn ontzettend klantvriendelijk en geven je advies. Je krijgt makkelijk contact met ze.

Een Kia Picanto leasen bij Car Driver Deals kost rond de 200 euro. Het ligt eraan hoelang je hem wil leasen. De reden waarom ik zou leasen is de zekerheid. Je betaald een bedrag per maand en dan zit dit er bij in:

  • Altijd 36000 km vrij
  • All risk verzekering
  • Gratis rechtsbijstand bij letselschade
  • 24/7 pechhulp
  • Onderhoud en reparaties
  • Vervangend vervoer bij schade en pech
  • Wegenbelasting

Elk jaar kan je kiezen voor een nieuwe auto uit eventueel een andere klasse. Dat vind ik een groot pluspunt, want wie weet groeit je gezin ooit of is het gewoon leuk om eens een andere auto te gaan rijden.

Kia Picanto (X-line)

Er zit op deze Kia Picanto vele extra’s. Het is een “X-line“. Ik wist niet wat dat inhield dus ik had zoiets van “het zal wel”, maar nu ik er aan gewend ben, ben ik wel heel blij met die extra’s. Je kan je telefoon draadloos opladen en hij maakt heel makkelijk contact met de auto waardoor je alles van je telefoon afspeelt over de speakers in de auto en je makkelijk kan bellen. Het navigatiesysteem is ook wel altijd iets belangrijks bij mij. Deze is heel makkelijk te bedienen en hij wijst duidelijk de weg.

Er zit stuur- en stoelverwarming in. Nu ben ik niet zo van de stoelverwarming, maar de stuurverwarming vind ik wel heel fijn. De knoppen zijn allemaal verder heel duidelijk. Op het stuur zitten ook allerlei knoppen waarmee je de media en het geluid van het navigatiesysteem kan bedienen. Heel handig. Ik ben namelijk niet zo goed in het bedienen van de systemen tijdens het rijden. Nu is dat voor niemand verstandig, maar dat leid mij echt enorm af.

De auto ziet er anders uit dan de standaard Kia Picanto, dus hij valt extra op.

In de achterbak past een kinderwagen! Wij hebben een Joolz wagen en die is nog vrij groot. Als ik boodschappen moet doen en ik heb de wagen mee dan moeten de boodschappen wel op de achterbank en op de grond, maar dat kan makkelijk.

Nola en Liam mogen om de beurt voorin zitten. Heel gezellig is dat. Dat kan gewoon ook prima. Als je maar een goed stoeltje hebt.

Nou wij zijn alle drie heel blij. We kunnen weer wat meer ondernemen en zijn minder aan huis gekluisterd.

Als jij ook wil gaan leasen bij Car Driver Deals dan krijg je via mij een korting door bij de offerteaanvraag de code nanny in te voeren!

Leave a Response