Please assign a menu to the primary menu location under menu

Lifestyle

Mijn favoriete apps op dit moment

Vele apps zijn wel bekend en ben benieuwd of jullie nog meer handige en leuke apps kennen. Ik schrijf deze blog na aanleiding van de app die bovenaan het lijstje staat. Een erg leuke app en ben benieuwd naar meer apps. Persoonlijk vind ik het fijn om zo veel mogelijk te kunnen bundelen op 1 apparaat. In mijn geval mijn ipad die configureert met al mijn andere Apple producten.

Nextory

Deze heb ik net nieuw en ben verrassend enthousiast. Dit is een soort Netflix, maar dan met boeken. Ik lees niet graag dus dit was een poging om te gaan lezen. Vooral was ik geïnteresseerd in de genres psychologie, gezondheid, uiterlijke verzorging, make up en eerlijk gezegd de boeken die verfilmd zijn… Zo zie je al dat ik niet een hele fanatieke lezer ben, maar ik probeer het. Ik wil namelijk wat meer rust genereren in mijn dagen wanneer ik eigenlijk kan ontspannen, maar daar ben ik niet heel goed in en moet ik mij toe zetten. Heel fijn dat ik Nextory heb ontdekt om zo makkelijk iets erbij te kunnen pakken en op een luie manier te lezen of luisteren.

De meeste boeken kan je lezen of luisteren, maar sommige alleen lezen of alleen luisteren. Soms ken ik iemand met een bepaalde stoornis en kan ik zo middels een boek luisteren wat het precies in houdt en hoe je daarmee om kan gaan. Vooral nu tijdens de corona is dat erg nodig. De boeken over gezondheid daar lees ik vooral over hoe je bij jezelf komt en blijft met wat zen luisterboeken. Het brein vind ik ook altijd interessant. Deze laatste lees ik vaak in plaats van luisteren. Sommige luisterboeken zijn ook zo luchtig dat je die op kan zetten tijdens het opruimen of net voor het slapen. Op de app zit ook een slaaptimer. Dan gaat hij bijvoorbeeld uit bij 45 minuten. De app kan je ook verbinden met al je speakers en hij blijft doorspelen terwijl je iets anders opent op je telefoon.

Deze app kan je voor 30 dagen proberen en daarna moet je net als Netflix, Videoland en noem maar op. Er zijn nu zo veel van deze film- en series-apps dat je er vast een kan skippen in ruil voor Nextory Of andere (luister) boeken app.

Je kan hem dus 30 dagen gratis proberen en daarna is hij €11,99 of €14,95 maand. Bij een abonnement van €14,95 per maand kan je meer profielen maken. Ik vind het zelf leuk om dat als “cadeautje” te delen met andere, maar je kan natuurlijk dan ook je abonnementskosten delen.

De kinderen, Nola (7) en Liam (5) hebben trouwens een kinderaccount. Nola moet oefenen voor school en Liam begint het al interessant te vinden. Ik zette een luisterboek aan en toen zei Liam meteen “ja maar mama dan zien we niks”. Een boek lezen vindt hij leuker. Deze app is ook ideaal voor in de auto. Dan link ik hem gewoon aan de speakers van de auto en luisteren we een boek.

Tijdstrift.nl

Nu lijk ik echt een lezer, maar nee. Een tijdschrift vind ik op zijn tijd leuk en is op de iPad heel relaxed. Ik vind het namelijk ook zonde dat de tijdschriften weg worden gegooid. Het bladeren mis ik dan wel, maar voor mij is het handiger om op de app te kijken. Zo heb ik alles bij de hand. Een tijdschrift doe je vaak cadeau, maar dat kan ook op de app.

Procreate

Hier moet je maar van houden en je er in willen verdiepen, maar Procreate daar kan je heel mooi op tekenen. Dit kan je dan het beste doen op de iPad met een Apple Pencil. Ik weet of de app ook kan op een Samsung tablet. Op mijn iPad heb ik nu zelfs een screenprotector die aanvoelt als papier. Ik dacht dat mijn beeld, op de ipad dan heel vaag zou worden, maar dat is niet zo. Het is zelfs wel fijn om op te touchen. En het beeld op de ipad ziet er nog hetzelfde uit.

Netflix

Dit is denk ik een app die voor bijna iedereen wel geldt. Hier kan je films kijken en series volgen. Dit vind ik ook leuk om te doen, maar op de en of andere manier vind ik het lastig een goeie serie te vinden die leuk is om te kijken in mijn eentje. De eerste aflevering moet je vaak even uitzitten. 30 reasons why kijk ik nu en Chigaco med zet ik aan tijdens dat ik bezig ben met andere dingen. Op dit moment zijn kerstfilms leuk om te kijken. In verband met de tijd die ik (niet) over heb moet me er echt toe zetten maar het nieuwe seizoen van Undercover staat ook nog op de planning. Oja; de hele zoetsappige serie Bridgeton vind ik ook leuk. Ik wacht nog op het volgende seizoen van After Life van Ricky Servais. Erg goeie acteur is dat.

Voor Netflix betaal je momenteel €13,95, maar dat wordt waarschijnlijk €15,95. Mijn ouders betalen dit abonnement voor de familie dus ook op dit moment kunnen meerdere profielen worden aangemaakt.

Heb je nog tips het betreft goeie series en films op Netflix? Plaats deze dan alsjeblieft in de comments! Ik ben benieuwd!

Social media; Instagram, Pinterest en LinkedIn

Dit is een leuke app voor de meeste mensen onder ons. Facebook vind ik niet meer zo leuk. De enige Social Media waar ik nog aan doe is Instagram, Pinterest en LinkedIn. Weet eigenlijk niet of een blog ook behoort tot Social Media, maar dan is WordPress ook een favoriete Social Media app.

Het is trouwens wel jammer dat Instagram niet op de ipad kan. Instagram vind ik leuk om doorheen te scrollen. Wel ben ik van het filteren wie ik volg. De fitgirls vind ik niet zo leuk om te volgen. Eerder de echte pure mensen die je op Instagram tegen komt. En natuurlijk vooral familie en vriendinnen.

Pinterest gebruik ik vooral voor inspiratie. Bijvoorbeeld voor leuke traktaties van Nola en Liam.

LinkedIn; ja daar zit ik heel eerlijk gezegd niet heel vaak op, maar het is weleens handig om bepaalde connecties te hebben waardoor je goed samen kan werken en zo een beeld hebt bij diegene.

WordPress is het programma waar mijn blog op draait. Deze heeft ook een app. Dat is handig, maar niet optimaal.

Spotify

Spotify kennen de meeste ook wel. Een app waar je muziek vanaf af kan spelen. Hier maak ik niet zo snel eigen lijstjes, maar ik sta vaak op met de “Good mornings- Happily Positive music to start the day” en “Moerstaal”. Of ik kies gewoon een album uit zoals bijvoorbeeld Alanis Morisette, Jennie Lena en Julia Michaels.

Peaks

Dit is een app waarbij je geld spaart en belegd. Elke keer als je in een winkel pint dan zet Peaks wat voor je opzij en gaan ze beleggen. Wanneer ik bijvoorbeeld ergens €49,80 betaal dan rond Peaks dit af op €50,- en zet Peaks dit opzij. Deze app is afkomstig van de Rabobank. Zelf heb ik geen verstand van beleggen dus is dit wel een mooie weg om dat te doen. Ik heb er al veel op gespaard. Handig voor bijvoorbeeld de vakantie.

Gezondheid (applewatch)

Deze app staat op de iPhone. Ik vond hem leuk worden toen ik de Applewatch aanschaf. Hier kan je alles in bijhouden. Op de een of andere manier ben ik altijd benieuwd naar mijn hartslag, staanuren (werk op kantoor), stappen en saturatie etc. Je kan de meeste apps ook volgen op je Applewatch. Daarbij kan je ook je appjes zien. Ik vind dat fijn, want ik lees ze even snel op de Applewatch en ga dan weer verder. Dan hoef ik. Niet altijd meteen te reageren. Dan bepaal ik zelf hoe belangrijk deze is.

Afvalwijzer

Tsja; deze heb ik als chaoot echt nodig. Je vult je postcode in en hij gaat je elke keer een waarschuwing geven wanneer je container aan de weg moet. Ik heb hem in gesteld op de avond ervoor om 18:00 uur. Heel relaxed vind ik dat. Je kan ook ‘s ochtends zien dat buren dat al doen, maar ik heb nooit tijd over om dat nog even snel te doen voor ik weg ga naar werk. De app Afvalwijzer komt zo echt goed van pas.

Simply Piano

Ik heb dus een half jaartje geleden een piano gekocht. Dit is een van mijn hobby’s die ik ben begonnen, maar eerlijk gezegd al een tijd geen aandacht meer aan heb gegeven. Ik word vaak enthousiast en denk dan; dit wordt echt mijn hobby, maar volhouden is dan nog een hele kunst. Daar hebben vast meer mensen last van ;-).

Nu even over de app Simply Piano. Het is een app die je installeert op je ipad of telefoon om zo piano te leren spelen. Ik heb meerdere apps geprobeerd, maar dit is hem uiteindelijk geworden. Je opent je app, zet hem op je piano en gaat spelen. De app (telefoon/ipad) hoort de toetsen die je slaat. Dus elke keer komt er een rij noten met een liedje voorbij en moet je op de maat de goede toetsen slaan. Eerst leer je natuurlijk de noten en welke toetsen daarbij horen. Het lijkt daarom op een soort spel, omdat je dan nieuwe liedjes wint en je krijgt beloningen.

Een super fijne app als je piano wilt leren spelen!

Widgetsmith

Deze app vind ik erg leuk. Hier maak ik mijn IPhone leuk mee op. Toen ik van Samsung naar IPhone ging miste ik wel de wat leukere widgets. Met Widgetsmith kan je een leuke indeling met foto’s en klokken op je beeldscherm maken.

Nu.nl

Er zijn meerder nieuws apps, maar Nu.nl vind ik wel het handigst omdat je pushberichten krijgt wanneer er wat gebeurd. Ik ben niet zo goed in het kijken van het journaal maar zo kun je via Nu.nl lezen wat er gebeurd op de wereld en eventueel zelf de beelden opzoeken. Ook wordt je bij heftig nieuws, waar nog niet alles over bekend is toch op de hoogte gehouden.

PostNL

In de PostNL app kun je, je pakketjes volgen, maar ook zie je foto’s van enveloppen die door je brievenbussen zijn gekomen. Ook kan je daarin zelf je postzegels maken. Je krijgt dan 9 cijfers die je linksboven op je envelop schrijft. Ik verstuur niet heel vaak kaartjes en brieven, maar juist daarom is deze handig. Mijn postzegels raak ik namelijk altijd kwijt of ze gaan over datum.

Standaard apps die ik gebruik

Er zijn ook gewoon standaard apps zoals Whats app, rekenmachine, Google Maps, rekening app, notities, agenda, bankzaken, apps voor school en BSO etc. Die vind ik ook handig, maar dat is voor de meeste wel aan de orde.

Heb jij nog leuke aanraders!? Laat het me weten in de comments! Ik ben benieuwd.

Liefs, Annelon

Leave a Response