Please assign a menu to the primary menu location under menu

InterviewKinderopvang

Mama over de kinderopvang: Jennifer, 24 jaar met drie kids!

interview jenniferZo ongeveer 10 jaar geleden leerde ik Jennifer kennen op de middelbare school. Ze is nu 24 jaar en heeft al drie kids! Dat lijkt mij echt super leuk maar ook zwaar. Jennifer werkt in de bediening bij het Golf restaurant in Zeewolde. Ik ben benieuwd hoe ze haar werk combineert met haar kinderen.

unnamedHaar man, Johan van der Meij is 27 jaar en werkt als boomverzorger in Epe.

Samen hebben ze drie kinderen, Joshua van 5,5 jaar, Joash van 3,5 jaar en Jisca van 1,5 jaar. Joshua is een heel zorgzaam, enthousiast, leergierig en blij jongetje. Hij heeft de diagnosejoshua 1 ADHD pdd-nos en heeft een disharmonisch IQ. Momenteel krijgt hij hier medicijnen voor waardoor hij constanter en voorspelbaarder is in zijn gedrag. Joash van 3,5 jaar is een temperament vol mannetje en zit vol energie. Hij verzint de gekste stunts en grapjes. Hij is een gevoelig mannetje en een komiek.

Joash doet aan: voelen ervaren ondernemen. Alles wordt op deze wijze ontdekt en dat is heerlijk om te zien.

spelenHun kleine dochtertje Jisca is 1,5 jaar oud. Jisca lijkt heel erg op Joash, ze is nergens bang voor. Ze rent hard achter haar broers aan. Jisca is echt een dammetje ze weet precies wat ze wel en niet wil, is grappig, actief en houdt van lekker knuffelen, kleuren en met auto’s spelen. Ze praat al goed dus ze doet echt helemaal mee.

Jennifer werkt 4 of 5 dagen per week en de kinderen gaan drie dagen naar het kinderdagverblijf toe.

Oppas vinden voor één kind lukt vaak nog wel, maar voor drie energieke kinderen is dat toch wel lastig waardoor ik geen andere optie had.

etenJennifer en Johan keken naar de prijs en locatie van het kinderdagverblijf. Daarnaast ook of er een klik is tussen de medewerkers en de kinderen. Buitenspeelmogelijkheden is voor hun ook een belangrijk punt.

Joash en Jisca gaan samen naar de kinderopvang voor slaapzakdrie dagen. Joshua gaat twee middagen per week naar de BSO. De overige momenten dat er opvang nodig is, is de moeder van Jennifer thuis om Joshua op te vangen na schooltijd.

Ze gaan met plezier naar het kinderdagverblijf. Ze komen ’s ochtends aan, rennen naar binnen en gaan lekker spelen. Jisca heeft er iets langer over gedaan om te wennen dan Joash, maar nu vindt zij het ook heel leuk! Joshua doet het ook goed op de BSO.

Als ik ze eerder ophaal dan vijf uur dan roepen de jongens wat doe jij hier al? Dus dan hebben ze het goed.

knutselenZe hebben op het kinderdagverblijf een vast ritme. Ze proberen zoveel mogelijk buiten te spelen en omdat dit echte buiten speel kinderen zijn is dat natuurlijk fijn. Ze maken, op het kinderdagverblijf, gebruik van een activiteitenschema die ze maandelijks opsturen naar de ouders.

joshuaHoe verdeelt Jennifer de aandacht over drie kinderen? De vrije dagen van Jennifer zien er als volgt uit. Joshua wordt ’s ochtends door een taxi opgehaald om naar school te gaan. Jennifer brengt, samen met Jisca, Joash naar de peuterspeelzaal. Ze heeft daarna aan vrije ochtend met Jisca, ze doen dan samen leuke dingen en doen eventueel de nodige boodschappen. Ze halen daarna Joash weer op, eten een broodje en daarna gaat Jisca naar bed toe. Dan heeft Jennifer tijd met Joash alleen. 16:00 uur komt Joshua weer thuis. Op dat moment kan Jennifer eigenlijk niks meer voor haar zelf doen joashtussendoor, want alle drie de kinderen zijn thuis. Ze is dan alleen maar bezig met de drie kinderen. Ze spelen lekker buiten of binnen, ligt aan het weer. Daarna gaat Jennifer koken en mogen de kinderen tv kijken, zodat ze stil zitten. Om 19:00 uur gaan ze alle drie tegelijk naar bed. In hun vrije tijd genieten ze lekker van elkaar, ze gaan graag naar het strand, want Johan Kitesurft.

We doen niet echt aan grote uitstapjes, maar genieten meer van de kleine dingen zoals even naar het bos, naar het strand of naar familie. De kinderen vinden dit leuk en hebben hier genoeg aan.

modderIk vind het knap van Jennifer en Johan hoe ze dit doen, ze zijn jong en hebben al drie kids! Lijkt mij heel gezellig en leuk, maar ook pittig. Ik vind het mooi om te lezen dat Jennifer in één dag de twee kleinste kinderen de aandacht kan geven en ze een moment met alle drie de kids samen is. Ook heel fijn voor hun dat haar moeder er voor de oudste is wanneer hij uit school komt. In elk interview lees ik terug dat we heel veel aan de opa’s en oma’s hebben.

Jennifer, heel erg bedankt dat ik je heb mogen interviewen. Het was erg leuk om dit blog te schrijven!

-X-

Annelon

 

2 Comments

  1. Beste Annelon,

    Ikzelf werk bij een kinderopvang in Amsterdam West, dus vind het altijd leuk om deze interviews te lezen! Jennifer klinkt wel als een supermama zeg! Drie energieke kinderen op je 24ste, dat is niet niets! Ik kijk uit naar je volgende interview!

    Groetjes,
    Nina | http://www.knusthuys.nl

    1. Hi Nina, Leuk om te weten dat je de interviews zo leuk vindt. Ik heb er namelijk al een tijdje geen geplaatst. Stuur mij anders even een mailtje, mijn emailadres zie je achter het tabje “Contact”. Knap he van Jennifer!:-)

Leave a Response