Please assign a menu to the primary menu location under menu

Als je zwanger bent, eet je voor twee. Daarom is gezond eten zo belangrijk. Wat jij eet, krijgt je baby uiteindelijk ook binnen. Met deze lekkere ontbijtjes geef jezelf en je baby een heleboel gezonde voedingsstoffen. Zo bruis jij ’s ochtends van energie en ondersteun je tegelijkertijd je baby’s ontwikkeling:

Bosbessen pannenkoekjes
Deze pannenkoekjes zitten vol gezonde eiwitten, vetten, vezels en koolhydraten. De bosbessen voegen gezonde antioxidanten toe.

Ingrediënten:

  • 1 1/3 kopje ongezoete sojamelk
  • 1,5 eetlepel vers citroensap
  • 1 ei
  • 1 1/3 kopje boekweitmeel
  • 2/3 kop maïsgries (polenta)
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 kopjes bosbessen
  • 1 kopje ongezouten pecannoten, geroosterd en grof gehakt
  • Optioneel 2 kopjes bosbessen voor serverenBereidingswijze:
  1. Meng de sojamelk en citroensap in een kom en laat dit 5 tot 10 minuten staan om in te dikken.
  2. Meng ondertussen in een kom het boekweitmeel, maïsgries, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout.
  3. Voeg het ei toe aan de kom met sojamelk en citroensap en klop dit door elkaar.
  4. Voeg dit mengsel samen met de bosbessen toe aan het meel. Als het beslag te dik is om te kunnen gieten, verdun het dan met wat sojamelk.
  5. Verhit een middelgrote gietijzeren koekenpan of een grillplaat op middelhoog vuur. Als de pan heet is, vet je deze in met een dun laagje olie.
  6. Schep wat beslag op de bakplaat of in de koekenpan. Bak het pannenkoekje 2 minuten en draai het dan om. Bak beide zijden goudbruin zijn.
  7. Leg de pannenkoekjes op een bord en strooi er wat pecannoten en bosbessen overheen.

Avocado bowl
Deze gezonde ontbijt bowl met avocado en amandelen geeft jou lange tijd een verzadigd gevoel en stimuleert je baby’s hersenontwikkeling.

Ingrediënten:
Voor de avocado bowl

  • 1 1/2 kopje gekookte quinoa
  • 1/4 kop geschaafde amandelen, geroosterd
  • 1 kleine rijpe avocado, geschild, ontpit en in plakjes
  • snufje zeezout
  • Zeezoutvlokken
  • Versgemalen zwarte peper, als je geen last van brandend maagzuur krijgt

Voor de yoghurtsaus

  • 1/2 kop gepasteuriseerde Griekse yoghurt
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel versgeperst citroensap
  • 1 eetlepel verse bieslook, goed gewassen en fijngehakt
  • Snufje zeezout

Bereidingswijze:
Voor de avocado bowl

  1. Roer de quinoa, amandelen en het zout in een kom door elkaar.
  2. Schep het mengsel in twee kommen en leg hier plakken avocado op.
  3. Overgiet met yoghurtsaus en bestrooi met zeezoutvlokken en peper.

Voor de yoghurtsaus

  1. Klop alle ingrediënten in een kom.
  2. Heb je een restje saus over? Doe dit dan in een luchtdicht bakje en bewaar dit maximaal 3 dagen in de koelkast.
  3. Als de saus begint te scheiden, roer hem dan goed voor gebruik.

Kruidige geitenkaas en spinazie frittata
Deze frittata zit boordevol gezonde choline en omega 3-vetzuren die jou instant energie geven en de hersenontwikkeling van je baby ondersteunen. Dit ontbijtje bevat weinig koolhydraten en past dus prima in een koolhydraatarm dieet. Wil je hier meer over weten, lees dan dit artikel.

Ingrediënten:

  • 5 grote eieren
  • 5 grote eiwitten
  • 1 middelgrote prei, in ringen gesneden
  • 3 kopjes babyspinazie, fijngehakt
  • 60 gram zachte, gepasteuriseerde geitenkaas
  • 1/2 kop verse peterselie, goed gewassen en fijngehakt
  • 1 bos bieslook, goed gewassen en fijngehakt (helft bewaren voor garnering)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper, als je er geen brandend maagzuur van krijgt.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Doe de eieren, het eiwit en 2 eetlepels water in een kom en klop goed.
  3. Verhit de olijfolie in een middelgrote gietijzeren koekenpan of ovenvaste antiaanbakpan op middelhoog vuur.
  4. Doe de prei in de pan en roerbak ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg de spinazie, peterselie, bieslook, zout en peper toe en bak deze 1 minuut mee.
  6. Giet het eimengsel over de groenten in de pan en bedek deze gelijkmatig.
  7. Zet de kookplaat laag en laat de frittata in 8 tot 10 minuten stollen.
  8. Keer de frittata om, verdeel de kaas en bieslook erover en bak de frittata nog een paar minuten tot deze goudbruin is.

Eet smakelijk!

Hoe ontbijt jij tijdens je zwangerschap? Deel het hieronder in de reacties, ik ben benieuwd!

Dit gastartikel is geschreven door Annemiek
Floraa Health Blogger

Leave a Response